Fotbal intern

STEAUA. Transferat la UN GRĂTAR! Culisele MUTĂRII pentru TITLU

STEAUA. Marko Momcilovic a fost adus în România de tatăl unui contracandidat pe post la Steaua, fostul preşedinte „pandur” Eugen Pîrvulescu...
20.02.2016 | 17:04
STEAUA Transferat la UN GRATAR Culisele MUTARII pentru TITLU
ADVERTISEMENT

STEAUA. Marko Momcilovic a fost adus în România de tatăl unui contracandidat pe post la Steaua, fostul preşedinte „pandur” Eugen Pîrvulescu

STEAUA. Unul dintre principalele transferuri pentru care „roş-albaştrii” au insistat în această iarnă a fost înregimentarea lui Marko Momcilovic. Fotbalistul în vîrstă de 28 de ani are o poveste cel puţin interesantă, dacă nu chiar ciudată, prin coincidenţele ulterioare sosirii sale în ţară, pe care FANATIK v-o prezintă în rîndurile următoare.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Eugen Pîrvulescu, fostul preşedinte al „pandurilor” gorjeni şi omul care l-a adus în România, este gata să parieze pe jucătorul sîrb, deşi, atenţie!, Marko se va lupta pentru titularizarea pe postul de fundaş stînga chiar cu fiul său, Paul Pîrvulescu. Ciudăţenie sau raţiune? Pîrvulescu senior este convins că Gigi Becali va scoate foarte mulţi bani după ce îl va vinde în străinătate pe Momcilovic, deoarece acesta „este un jucător cu calităţi foarte mari”. Şi Eugen Pîrvulescu adaugă, cu o sinceritate debordantă şi, în acelaşi timp, derutantă:

„Mă bucur nespus pentru Marko. E un om minunat şi un fotbalist profesionist sută la sută din toate punctele de vedere. O să vă convingeţi de el cît de curînd. Mă bucur că am contribuit şi eu un pic la creşterea în valoare a acestui fotbalist. Am avut o relaţie foarte bună cu el”.

ADVERTISEMENT

STEAUA. În continuare, fostul conducător al gorjenilor a acceptat să povestească în exclusivitate pentru FANATIK despre modul în care fundaşul sîrb a ajuns în România, la Pandurii Tîrgu Jiu, în 2013.

„Zarko Markovic mi l-a recomandat”

STEAUA. Eugen Pîrvulescu a ţinut să îi mulţumească pentru perfectarea transferului amintit lui Zarko Markovic, „micuţul” fotbalist sîrb (2,04 m) care a jucat la Gaz Metan Mediaş între 2008 şi 2014.

ADVERTISEMENT

„Eram undeva pe la mijlocul anului 2013, iar eu lucram la Pandurii. Ţin minte că se apropia startul campionatului şi încă mă aflam în vacanţă acasă, la Mediaş. Eram la un grătar, cînd a venit la mine fostul fotbalist al Gazului, Zarko Markovic, cel care avea doi metri şi patru centimetri, dacă vă aduceţi aminte de el, era cel mai înalt fotbalist din Liga 1, şi mi-a vorbit despre Momcilovic. Mi-a spus că ştie un prieten de-al său aflat la final de contract care îşi caută echipă. Ţin minte că i-am cerut răgaz vreo două zile, m-am uitat peste CV-ul lui, iar apoi i-am spus că dacă acceptă să vină să dea probe, vom lua în calcul acest transfer”.

„Pustai şi-a dat acordul după patru faze”

STEAUA. În continuare, fostul preşedinte de la Pandurii ne-a povestit cum s-au parafat actele dintre Momcilovic şi echipa gorjeană: „Noi obişnuiam ca înainte de startul campionatului să chemăm la pregătire cîţiva jucători de la Pandurii II şi pe cei pe care îi mai aveam împrumutaţi pe la alte cluburi pentru a vedea dacă vreunul dintre ei merită să rămînă la prima echipă. În acel stagiu, în 2008, a sosit şi Momcilovic, iar după ce a trecut la treabă, după doar patru faze antrenorul de atunci, Cristi Pustai, mi-a spus că jucătorul ăsta nu are nevoie de probe de joc pentru că se vede de la distanţă că e un fotbalist valoros. În plus de asta, Marko nici nu a avut pretenţii mari salariale. A semnat cu noi pe trei ani, cu un salariu în primă fază de doar 3.000 de euro pe lună, urmînd ca ulterior, anual, să îi mai crească leafa cu cîte 1.000 de euro lunar. Ştiu că băiatul trimitea o parte din salariu la familie, ţinea foarte mult la cei de-acasă”.

ADVERTISEMENT

10.000 de euro este salariul pe care Momcilovic îl va încasa la Steaua în fiecare lună, dublu faţă de cît ajunsese cîştigul său la Pandurii în ultimul an de contract

108 de meciuri a jucat Momcilovic pentru Pandurii, în care a marcat 10 goluri

„Dacă Momcilovic e mai în formă faţă de Toşca şi de Paul, atunci să joace el. Nu o să stea prea mult la Steaua, pentru că o să prindă un contract bun în străinătate” (Eugen Pîrvulescu)

Tags: