Au rupt blestemul! FCSB, prima victorie în faţa italienilor

Steaua, FCSB - Lazio, Europa League, Cristi Tanase

FCSB - Lazio ar putea însemna o premieră în istoria clubului Steaua. Cristi Tănase promite prima victorie cu italienii în dubla din Europa League

Update, ora 00:00 / FCSB - Lazio 1-0 este primul succes în faţa unei echipe din Italia, în al 14-lea meci cu o reprezentantă din Serie A, dacă includem aici şi perioada în care se numea Steaua. Ultimul duel a fost dubla cu Napoli, 3-3 şi 0-1. 

FCSB are o misiune extrem de grea în faţa lui Lazio: trebuie să rupă un adevărat blestem, pentru că roş-albaştrii nu s-au descurcat deloc bine în istorie cu echipele din Italia. Practic, Steaua nu doar că nu a reuşit să elimine vreodată formaţiile din Peninsulă, dar nici măcar nu a obţinut vreo victorie cu acestea!  

"E cel mai important să câştigăm primul meci. Sperăm să rupem blestemul în faţa echipelor din Italia. Lazio este o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi. Cel mai periculos adversar va fi Immobile. E un atacant foarte bun, care a marcat foarte multe goluri în acest sezon. Nu ne avantajează că ei vin după trei înfrângeri la rând. Rămân o echipă valoroasă care vine la Bucureşti cu gândul de a câştiga", a spus Cristi Tănase pentru Telekomsport.

Cristi Tănase: "Vlad trebui să treacă peste greşeală!"

"Dodel" a ţinut să-l încurajeze pe Andrei Vlad, tânărul portar care n-a avut un debut de stagiune de primăvară prea fericit. Vlad a greşit şi în amicale, dar şi în meciul contra celor de la CFR Cluj, când clujenii au marcat pe o ieşire greşită a acestuia. 

"Vlad trebuie să treacă peste orice moment. Nu e singurul care face greşeli. În opinia mea, nu a făcut o greşeală mare. Trebuie să treacă peste şi să se gândească la viitor. Să vadă ce a făcut bun, să vadă ce a greşit, să analizeze, iar apoi să fie mai bun", a fost declaraţia lui Tănase. 

Steaua contra italienilor

1984/85 Steaua - AS Roma 0-1, 0-0 - Cupa Cupelor
1988/98 - Steaua - AC Milan 0-4 - finala Cupei Campionilor
1991/92 Steaua - Genoa 0-1, 0-1 - Cupa UEFA
1995/96 Steaua - Juventus 0-0, 0-3 - UEFA Champions League
2004/05 Steaua - Parma 0-1 - Cupa UEFA
2005/06 Steaua - Sampdoria 0-0 - Cupa UEFA
2008/09 Steaua - Fiorentina 0-0, 0-1 - UEFA Champions League
2010/11 Steaua - Napoli 3-3, 0-1 - Europa League