Fotbal intern

STEAUA. “Pe VIAŢĂ şi pe MOARTE va fi! Nu ca-n meciul cu Dinamo”

Fostul fotbalist al Stelei şi al Concordiei Chiajna, Florin Lovin, a mărturisit pentru FANATIK.RO că roş-albaştrilor le va fi mult mai greu cu echipa ilfovenilor faţă de unicul derby,...
07.05.2015 | 12:55
STEAUA Pe VIATA si pe MOARTE va fi Nu can meciul cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al Stelei şi al Concordiei Chiajna, Florin Lovin, a mărturisit pentru FANATIK.RO că roş-albaştrilor le va fi mult mai greu cu echipa ilfovenilor faţă de unicul derby, cîştigat cu 3-1. Totodată, acesta ne-a dezvăluit amănunte interesante din vestiarul echipei lui Marius Baciu.

Florine, se apropie Steaua-Concordia, cine doreşti să cîştige acest meci?

Este o întrebare delicată, dar dacă tot m-ai sunat atunci vreau să -ţi spun ce părere am eu despre acest meci. În primul rînd o să vezi că cei de la Concordia vor juca mult mai bine faţă de Dinamo. Jucătorii lui Marius Baciu vor fi mult mai montaţi pentru a obţine un rezultat pozitiv, deoarece ei luptă pentru salvarea de la retrogradare. Dinamo nu lupta pentru nimic. Nu puteau să tragă la cupele europene din cauza insolvenţei.

ADVERTISEMENT

Este Concordia capabilă să producă surpriza la sfîrşitul săptămînii?

De ce nu? Cîtă lume i-a dat vreo şansă Oţelului în faţa Stelei? O să vezi că o să fie un meci foarte greu pentru Steaua. Concordia va juca pe viaţă şi pe moarte, pe Naţional Arena, deoarece are nevoie disperată de puncte. Concordia este montată pentru a-şi îndeplini obiectivul. În plus la echipă sînt cîţiva jucători foarte buni şi dornici de afirmare.

“Prepeliţă este un jucător important pentru Steaua”

Îţi place vreun jucător anume de la Steaua?

Îmi place mult Andrei Prepeliţă. Este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din Liga I. Nu uita că el are peste 300 de meciuri în prima divizie. Este un jucător polivalent şi se cunoaşte atunci cînd lipseşte din echipa Stelei.

ADVERTISEMENT

Îţi pare rău că nu joci contra lui Prepeliţă în meciul Concordia-Steaua?

Sîncer stau şi mă gîndesc că eu parcă sînt sortit să nu joc contra Stelei. Şi cînd eram la Galaţi m-am accidentat cu o zi înainte de jocul cu Steaua, atunci cînd am suferit o entorsă şi nu am putut să mai joc. Mi-ar fi plăcut să fiu pe teren contra steliştilor.

“Campionatul se joacă pînă în ultima etapă”

Cine crezi că va cîştiga campionatul?

Eu cred că va fi o luptă între Steaua şi ASA Tg Mureş pînă în ultima etapă. Steaua a avut un avantaj consistent în faţa celor de la ASA Tg. Mureş pe care l-au pierdut incredibil. În plus eu consider că elevii lui Ciobotariu joacă un fotbal bun.

ADVERTISEMENT

S-a mai pus vreodată problema de un transfer la Steaua după ce ai revenit în ţară?

Sincer, nu! Cred că patru-cinci ani în tric0ul acestei echipe mi-au fost suficienţi, iar cînd eu am revenit în România, Gigi Becali şi Mihai Stoica erau în închisoare. Îţi spun sincer că îl înţeleg perfect pe Tănase atnci cînd spune că vrea să plece în străinătate.

“Baciu a încercat să se dea mare şi tare cu mine în faţa vestiarului”

Florin, să revenim la perioada ta de la Concordia, ce s-a întîmplat între tine şi Marius Baciu?

Vreau să îţi spun clar de la început că nu îmi pare rău că am plecat de la Concordia. La Chiajna se întîmplă acum o mizerie mult prea mare ca să mai poţi să faci treabă bună.

ADVERTISEMENT

Şi totuşi ce s-a întîmplat între tine şi Marius Baciu?

Marius Baciu a sărit rău de tot calul cu mine. Nu a vorbit în glumă cu mine atunci cînd mi-a adresat cuvintele pe care mi le-a spus. Am văzut că după ce am plecat eu de la Chiajna el a dat-o la întors faţă de relaţia cu mine şi le-a spus jurnaliştilor doar minciuni. De bine, de rău, consider că am şi eu o vîrstă şi chiar nu am fost dispus să îi suport toate mizeriile la adresa mea. Putea foarte frumos să îmi vorbească în particular, nu să se dea mare în faţa vestiarului. Eu nu sînt un puşti de 20 de ani să îmi vorbeşti în halul ăla. Din acest motiv, am decis să plec. Am renunţat la trei salarii fără nici o reţinere ca să pot să devin liber de contract. Eu nu trăiesc doar din fotbal ca să pot să-i îndur lui Baciu mizeriile la adresa mea.

“Orac face echipa, nu Baciu”

Te-ai supărat atît de tare încît ai considerat că nu mai merită să rămîi la Chiajna?

Am suportat multe doar ca să nu fiu acuzat că stric atmosfera la echipă. Însă totul a fost orchestrat la adresa mea de Cristi Tănase. Antrenorul Marius Baciu a fost influenţat rău de tot de acest om. Sînt sigur că lor nu le-a convenit că eu am declarat că s-a făcut o greseală atunci cînd s-a renunţat la Şumudică. În plus, Baciu, Lincar şi Rotaru sînt uneltele lui Tănase. Mai mult, Costel Orac este cel care se bagă şi face echipa la Chiajna,

“Primarul Minea i-a dat mînă liberă lui Tănase”

Crezi că a fost ceva orchestrat la adresa ta să pleci de la Chiajna?

Înţeleg unde vrei să baţi. Problemele au apărut după ce Mircea Minea i-a dat mînă liberă lui Cristi Tănase. Acest om vrea să facă totul la echipă. Ţi-am mai spus, nici Costel Orac nu este străin de situaţie. O să vedeţi că vor mai pleca de la Chiajna cel puţin 10 jucători.

Ce urmează pentru tine în perioada următoare?

Pînă la finalul campionatului o să mă odihnesc, asta e clar. Apoi îmi voi analiza ofertele. Am trei variante din Liga I şi o propunere venită de la fostul meu atrenor de la Oţelul, Lienen. I-am spus că dacă reuşeşte să salveze FC St. Pauli de la retorgradare, atunci o să îi accept oferta.

20 de meciuri a jucat Lovin pentru Concordia în acest campionat

103 jocuri are în palmares Lovin în tricoul Stelei

ADVERTISEMENT