Sport

Steaua, victorie cu Dinamo la handbal masculin în ultimele secunde! “Dulăii”, prima înfrângere în campionat

16.10.2019 | 20:55
Steaua victorie cu Dinamo la handbal masculin in ultimele secunde Dulaii prima infrangere in campionat
ADVERTISEMENT

Steaua a reuşit să o învingă pe Dinamo în prima ligă a României de handbal masculin. Campioana din Liga Zimbrilor a pierdut după un gol primit în ultimele secunde, iar “dulăii” au bifat prima înfrângere în actuala ediție de campionat.

Steaua, victorie cu Dinamo la handbal masculin în ultimele secunde! “Dulăii”, prima înfrângere în campionat

Seria de 12 meciuri fără eșec în Liga Zimbrilor a celor de la Dinamo București s-a încheiat miercuri seară. În Sala ”Concordia Chiajna”, trupa din Ștefan cel Mare a pierdut chiar în fața eternei rivale, Steaua, scor 26-27 (14-25). A fost primul meci al rundei a 8-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

ADVERTISEMENT

Alb-roșii au înregistrat prima înfrângere a sezonului, după o serie de 12 meciuri oficiale în care au câștigat 11, iar unul l-au terminat la egalitate. Dinamo nu mai pierduse în Liga Națională din luna mai. Și atunci, echipa alb-roșie era învins tot de Steaua, scor 34-35, într-un meci contând pentru play-off-ul campionatului.

  • STEAUA: Stănescu, Bucătaru; Da Silva 1, Mihalcea 1, Milosevic 7, Burlacu 1, Stavrositu, Johansson, Florea 5, Constantina, Valadao 1, Humet 5, Aslanian, Ivancenco, Olaru, Grbovic 6
  • DINAMO: Missaoui, Heidarirad; Dima, Vujic, Bannour 11, Alouini 1, Savenco 1, Asoltanei 2, Gavriloaia 3, Zulfic, Kuduz 5, Nantes, Jamali, Vrankovic 1, Mousavi, Shebib 2
ADVERTISEMENT

Dinamo rămâne lider în Liga Zimbrilor după acest eșec: 

Steaua, victorie cu Dinamo la handbal masculin în ultimele secunde! "Dulăii", prima înfrângere în campionat
Steaua, victorie cu Dinamo la handbal masculin în ultimele secunde! “Dulăii”, prima înfrângere în campionat. Captură foto: Flashscore.ro

Steliștii, laude pentru Dinamo înainte de meci. Alb-roșii, conștienți că orice rezultat e posibil în derby

Constantin Ștefan, antrenorul lui Dinamo, anticipa meciul greu cu Steaua: ”Am avut o deplasare grea în Rusia, de când ne-am întors am avut timp de două antrenamente. Și vine meciul cu Steaua, unul special. Ne dorim să ne păstrăm seria de invincibilitate, dar nu va fi tocmai ușor. După Steaua, duminică mergem în Polonia, pentru disputa cu Wisla Plock. Trebuie să rulez tot lotul, pentru a nu interveni și mai rău oboseala la anumiți jucători”, spunea Ștefan.

Pe de altă parte, Vasile Stângă, președintele secției de handbal a clubului din Ghencea, era conștient de valoarea rivalilor. ”Dinamo este pe val, sunt într-o formă senzațională. Dar noi sperăm ca într-un meci să putem face o surpriză. În campionat nu s-au forțat prea tare, au câștigat la două goluri cu Bacău, două cu Călărași, la fel cu Timișoara, poate profităm de starea lor de oboseală pentru că au jucat din trei în trei zile, iar acum vin după o deplasare grea, la Moscova”, a declarat legenda Stelei.

ADVERTISEMENT

Dinamo, sezon excelent în grupele Ligii Campionilor la handbal

În weekend-ul trecut, ”Dulăii” au câștigat la 10 puncte diferență în deplasarea din Rusia, chiar în fața campioanei. Următorul meci al lui Dinamo va fi pe 20 octombrie, de la ora 17:00, în Polonia, cu Wisla Plock. Dinamoviștii ocupă prima poziție din grupa D din Champions League cu 7 puncte, după 4 meciuri jucate.