Fotbal intern

Steaua – Werder 0-0. N-au mai fost călcaţi de panzere

Steaua a terminat la egalitate meciul cu Werder Bremen, după un meci în care elevii lui Laurenţiu Reghecampf au reuşit să-şi spele imaginea de la ruşinea cu Nurnberg (1-5). "Roş-albaştrii" au...
16.01.2014 | 17:49
Steaua  Werder 00 Nau mai fost calcati de panzere
ADVERTISEMENT

Steaua a terminat la egalitate meciul cu Werder Bremen, după un meci în care elevii lui Laurenţiu Reghecampf au reuşit să-şi spele imaginea de la ruşinea cu Nurnberg (1-5). “Roş-albaştrii” au avut un penalty neacorddat şi mai multe ocayii, dar Tănase, de două ori, Stanciu, Grădinaru, tot de două ori şi Piovaccari au trecut pe lîngă golul unei victorii de prestigiu.

Minutul 90+2: Partida s-a încheiat.

Minutul 85: A ieşit Keşeru, a intrat, din nou, Tîrnovan.

Minutul 84: Petersen a tras periculos, dar pe lîngă poartă.

Minutul 71: Piovaccari a fost deschis foarte bine, scăpase singur cu portarul, dar a ratat intercepţia.

ADVERTISEMENT

Minutul 68: La Werder au mai intrat Aycicek şi Schmitz.

Minutul 64: Răzvan Grădinaru a şutat foarte bine, de la distanţă, şi a fost aproape să-l surprindă pe Mielitz.

Minutul 61: Nemţii au făcut cîteva schimbări, intrînd Von Haacke, Lukimya, Ignjovski, Petersen.

Minutul 54: Grădinaru a intrat bine în careu, dar a tras puţin pe lîngă poartă.

Minutul 51: Claudiu Keşeru a executat peste porată o lovitură liberă de la 25 de metri.

Minutul 48: N. Stanciu a tras bine, Mielitz a scos greu, dar arbitrul n-a dat nici măcar corner.

Minutul 46: A început partea secundă. După pauză Steaua joacă în formula: Fl. Niţă – G. Matei, Varela, Aldea, Pîrvulescu – Neagu, Răduţ – Grădinaru, N. Stanciu, Keşeru – Piovaccari.

ADVERTISEMENT

Minutul 45+1: S-a terminat prima repriză.

Minutul 45: Bourceanu a şutat de la distanţă, direct pe mijlocul porţii

Minutul 43: Latovlevici a centrat bine înapoi, dar Chipciu a ratat şutul dintr-o poziţie bună.

Minutul 38: Chipciu a fost tras de mînă în careu, dar arbitrul n-a dat penalty.

Minutul 36: În locul accidentatului Szukala a intrat Alexandru Tîrnovan. Fundaşii centrali sînt acum Pintilii şi Rîpă, iar în spatele vîrfului joacă acum tripleta Adi Popa, Chipciu, Tîrnovan. Tănase este al doilea închizător.

Minutul 33: Szukala a părăsit terenul accidentat. Polonezul abia mai călca, semn că este ceva serios!

ADVERTISEMENT

Minutul 31: Latovlevici a gafat incredibil, a pasat în spate, dar i-a trimis mingea fix lui Elia, care a scăpat singur cu Niţă, dar portarul venit de la Chiajna a blocat excelent.

Minutul 27: Cristi Tănase a tras din nou foarte bine, de la distanţă, dar mingea a “ciupit” bara.

ADVERTISEMENT

Minutul 24: Cristi Tănase a executat puţin pe lîngă vinclu o lovitură liberă de la circa 24 de metri.

Minutul 17: Bourceanu a tras primul şut spre poarta nemţilor, însă mult peste bară. Reghecampf a făcut o nouă schimbare în apărare, care, în aceste momente arată astfel: Prepeliţă, Rîpă, Szukala, Latovlevici.

Minutul 7: Elia l-a depăşit uşor pe Rîpă şi a centrat în faţa porţii, dar Niţă a scos în ultimul moment.

Minutul 1: A început meciul.

Echipele de start:
STEAUA: Fl. Niţă – Rîpă, Szukala, Pintilii, Latovlevici – Bourceanu, Prepeliţă – Adi Popa, Chipciu, Cr. Tănase – Kapetanos
Rezerve: Bogatinov – G. Matei, Aldea, Pîrvulescu, N. Stanciu, Neagu, Piovaccari, Grădinaru, Keşeru, Tîrnovan, Răduţ, Varela

WERDER: Mielitz – Gebre Selassie, Prodl, Caldirola, Garcia – Bargfrede, Makiadi – Di Santo, Hunt, Elia – Kobylanski
Rezerve: Wolf – Schmitz, Ignjovski, Petersen, Aycicek, Yildirim, von Haacke

………………………………….
UPDATE 17.48: Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a hotărît să înceapă amicalul cu Werder cu o formulă care cuprinde mulţi titulari obişnuiţi. Cornel Rîpă va începe din nou în poziţia de fundaş central.
Iată echipa de start a Stelei: Fl. Niţă – Prepeliţă, Rîpă, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Chipciu, Cr. Tănase – Kapetanos.
Rezerve: Bogatinov – G. Matei, Aldea, Pîrvulescu, N. Stanciu, Neagu, piovaccari, Grădinaru, Keşeru, Tîrnovan, Răduţ, Varela

UPDATE 14:30 / Tătăruşanu şi Iancu au probleme medicale şi nu s-au antrenat joi. Vor absenta şi de la meciul cu Werder Bremen, urmînd a reveni de vineri la antrenamente. Titular în poartă va fi Florin Niţă.

Steaua va juca joi, începînd cu ora 19:00, al doilea meci amical din Estepona, urmînd a întălni tot o echipă din Bundesliga, la fel ca şi în prima partidă. Dacă roş-albaştrii au întîlnit-o marţi pe Nurnberg, echipă fără victorie în actualul sezon al Bundesligii, dar care i-a învins pe români cu un umilitor cu 5-1, de această dată numele adversarului este unul mai răsunător, Werder Bremen. “Alb-verzii” ocupă locul 11 în prima ligă a Germaniei, dar, la fel ca şi Steaua, vine după o înfrîngere în primul amical al iernii, 0-1 împotriva olandezilor de la NEC Nijmegen, aflaţi pe ultimul loc în Eredivisie!

Werder Bremen s-a înfiinţat în 1899, iar în istoria de 115 ani a devenit de patru ori campioană a Germaniei, ultima dată în 2004. Nemţii şi-au trecut în palmares şi un trofeu european, Cupa Cupelor în 1992, sezon în care au avut şi singura întîlnire cu o echipă românescă în meciurile oficiale. Este vorba despre FC Bacău, pe care Bremen a surclasat-o în dublă manşă cu 6-0 şi 5-0.

“Steaua e echipa fanion a fotbalului românesc. Şi-a făcut un nume important în 1986, cînd a devenit prima echipă din Europa de Est care cîştigă Cupa Campionilor Europeni. Deşi stelele lipsesc, jucătorii Stelei valorează în jur de 42 de milioane de euro, aproape dublu faţă de celelalte adversare”, este prezentarea care i-a fost făcută Stelei de site-ul oficial al lui Werder Bremen.

ADVERTISEMENT