Life

Ștefan Bănică Jr. a vrut să scape de regimul Ceaușescu și a filmat Liceenii în armată. Dezvăluiri în premieră

Ștefan Bănică Jr. a vrut să scape de regimul Ceaușescu și să fugă din România în perioada comunismului. Artistul a făcut dezvăluiri în premieră, în cadrul unui interviu.
01.03.2022 | 15:10
Stefan Banica Jr a vrut sa scape de regimul Ceausescu si a filmat Liceenii in armata Dezvaluiri in premiera
Ștefan Bănică Jr., dezvăluiri în premieră. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică Jr. a recunoscut că a vrut să fugă din România în perioada lui Ceaușescu. Cântărețul a făcut dezvăluiri mai puțin cunoscute din viața sa, inclusiv despre armată și filmările pentru “Liceenii”.

De ce a vrut Ștefan Bănică Jr. să fugă din România în timpul lui Ceaușescu

Juratul de la X Factor a dezvăluit care a fost motivul pentru care și-a dorit să fugă din țară în perioada comunismului.

ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică Jr. era nemulțumit de nedreptățile de la vremea respectivă, dar recunoaște că nu ar fi plecat, pentru că era prea legat de țara natală.

În plus, și-a dorit foarte mult să fie actor și considera că i-ar fi fost mult mai greu să facă acest lucru dacă ar fi plecat în altă țară și ar fi fost nevoit să învețe o altă limbă.

ADVERTISEMENT

“A fost doar un moment de furie faţă de nedreptăţile pe care comunismul ne obliga să le trăim atunci. Dar n-aş fi plecat, nu ştiu să vă explic de ce sunt legat de pământul ăsta.

Plus că voiam să fac o meserie care se bazează pe cuvânt, pe limba vorbită, şi atunci ar fi fost mult mai greu să fac asta afară, într-o limba străină, mai ales în teatru. Aşa gândeam pe atunci.”, a declarat Ștefan Bănică Jr. pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică Jr., despre armată și Revoluția din 1989

Întrebat cum l-a prins Revoluția din 1989, artistul a spus că se afla în Capitală pe 21 și 22 decembrie, în Piața Universității. Juratul de la Antena 1 spune că nu va uita niciodată momentul în care s-a tras prima oară cu arma.

“Revoluţia m-a prins în Bucureşti. Am fost şi pe 21, şi pe 22 decembrie 1989 în Piaţa Universităţii strigând ‘Jos Ceauşescu!’. Nu voi uita niciodată când s-a tras prima oară şi nici când mă îmbrăţişam pe stradă cu oameni pe care nu-i cunoşteam, trăind bucuria unei libertăţi aşteptate de atâta timp.”, a mai spus cântărețul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică Jr. consideră că armata a fost o experiență foarte importantă pentru meseria pe care a ales să o practice, actoria. A cunoscut multe persoane care au devenit, ulterior, o sursă de inspirație în teatru și muzică.

“În primul rând, a fost o experienţă importantă pentru meseria pe care mi-am ales-o. Am cunoscut tot felul de caractere, de oameni puşi în situaţii-limită.

Iar unele persoane din armată chiar au fost ulterior o sursă de inspiraţie atât în teatru, cât şi în muzică, într-o abordare tratată cu umor.”, a explicat juratul de la X Factor.

Cum era atmosfera pe platourile de filmare de la “Liceenii”

Ștefan Bănică Jr. a devenit cunoscut prin intermediul filmului “Liceenii”, lansat în 1986. Artistul era în ultimele două luni de armată atunci când erau filmările și a vorbit despre atmosfera care era pe platouri.

Cântărețul se distra foarte mult cu ceilalți colegi din distribuție, iar cu unii a rămas prieten și acum. Mona Segall a lucrat și ea pentru “Liceenii”, fiind secretară de platou atunci.

Cei doi au ajuns din nou să lucreze în cadrul aceluiași proiect. Este vorba despre emisiunea “Dansez pentru tine”, difuzată în perioada 2006 – 2013, la Pro TV.

“Eu veneam direct din armată, de la Craiova. În ultimele două luni de armată am filmat „Liceenii“, după ce am fost detaşat la Bucureşti. Aveam o altă stare decât colegii mei din film, pentru că, ieşind din unitate, mă simţeam liber.

Ne distram mult între noi, cei din distribuţie. S-au legat prietenii de-o viaţă. Cu unii dintre cei care lucrau atunci la film lucrez şi astăzi.

De pildă, cu Mona Segall, care atunci era secretară de platou şi care astăzi este unul dintre cei mai mari producători de televiziune din România, am făcut ‘Dansez pentru tine’.”, a mai povestit îndrăgitul cântăreț.

Artistul a mai spus că și-a dorit să devină actor încă din adolescență, fiind inspirat. Tatăl său, regretatul Ștefan Bănică, a fost un adevărat model de inspirație pentru el.

ADVERTISEMENT
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu...
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu soldaţi ruşi, făcute una cu pământul dintr-un singur foc
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A MOBILIZAT ARMATA chiar acum! Un nou război este pe cale să înceapă
S-A MOBILIZAT ARMATA chiar acum! Un nou război este pe cale să înceapă
Schimbare istorică în muzică. Un mare HIT a fost detronat
Schimbare istorică în muzică. Un mare HIT a fost detronat
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!