Sport

Ștefan Iovan, cât pe ce să rateze inaugurarea stadionului Ghencea. Probleme cu Poliția: „M-a amenințat”

Căpitanul Stelei de la Sevilla a fost amenințat și jignit de un polițist în drum spre stadionul din Ghencea. Incidentul a avut loc la doar o stație distanță de noua arenă.
08.07.2021 | 00:33
Stefan Iovan cat pe ce sa rateze inaugurarea stadionului Ghencea Probleme cu Politia Ma amenintat
ADVERTISEMENT

Invitat alături de Marius Lăcătuș, Helmuth Duckadam, Gabi Balint și ceilalți colegi cu care a cucerit, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, după o finală memorabilă împotriva Barcelonei, Ștefan Iovan a fost aproape să rateze evenimentul organizat de Clubul Sportiv al Armatei cu ocazia inaugurării noului stadion din Ghencea.

Întrucât traficul era restricționat, un echipaj de Poliție l-a blocat în drumul său spre arenă și chiar l-a amenințat cu suspendarea permisului de conducere. „Poate să te aştepte oricine, ia-o pe acolo că îţi iau carnetul, nu auzi?”, a reacționat unul dintre agenți, folosind, totodată, un limbaj licențios la adresa căpitanului de la Sevilla.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la intersecția străzii Brașov cu Bulevardul Ghencea. În tot acest timp, Adrian Bumbescu încerca, nedumerit, să ia legătura cu fostul său coleg. „Nu știu ce-i cu el. Vorbiserăm să ne vedem aici pe la 16:30. Îl sun, dar vorbește cu mine în engleză”, spunea legendarul fundaș al roș-albaștrilor, glumind pe seama mesageriei vocale.

Ștevan Iovan, amenințat de un polițist. A fost aproape să rateze inaugurarea stadionului Ghencea

Trage pe dreapta, pe aici se circulă doar terestru. Nu trece nimeni, nu auzi? Nu mă interesează cine eşti şi unde te duci.

ADVERTISEMENT

Poate să te aştepte oricine, ia-o pe acolo că îţi iau carnetul, nu auzi?”, i-a spus, potrivit Agerpres, unul dintre polițiști lui Ștefan Iovan, în timp ce acesta susținea că este așteptat la stadion de ministrul Apărării Naționale.

Ulterior, cei doi poliţişti au însoţit, cu girofarul pornit, o coloană de maşini a unor instituţii publice, iar traficul a fost reluat. Fostul căpitan al Stelei a ratat, însă, atât cocktailul de la Sala Sevilla, cât și momentele speciale de pe esplanadă.

ADVERTISEMENT

Cum explică Ștefan Iovan incidentul: „M-a amenințat un polițist că îmi ia carnetul”

Am avut o problemă cu poliţia, pentru că trecea galeria şi nu mă lăsau să trec. În fine, m-a ameninţat un poliţist că îmi ia carnetul.

Nu m-a lăsat să trec, chiar dacă le-am spus cine sunt. Le-am arătat biletul, am arătat tot, degeaba”, a declarat Ștefan Iovan, ajuns la stadionul Ghencea cu cinci minute înaintea startului ceremoniei de inaugurare.

ADVERTISEMENT

La eveniment au luat parte cei mai mulți dintre componenții echipei care pe 7 mai 1986 cucerea Cupa Campionilor Europeni, precum și aproximativ 15.000 de spectatori.

Singurii care au absentat, din diverse motive, au fost portarul Dumitru Stângaciu, tehnicianul Emeric Ienei şi managerul Stelei din acea perioadă, Valentin Ceauşescu.

De asemenea, CSA Steaua au învins categoric, într-un meci amical, scor 6-0 formația sârbă OFK Belgrad, prin golurile marcate de Chipirliu (50, 51), Huiban (62 pen.), Gherghiceanu (77), Neacșu (87 pen, 90+4).

ADVERTISEMENT