News

Ștefan Mandachi, pe prima pagină în New York Times. Ajutorul acordat refugiaților ucraineni i-a cucerit pe jurnaliștii americani

Ștefan Mandachi a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre articolul scris de reporterii de la New York Times despre ajutorul pe care firmele sale îl acordă refugiaților ucraineni.
15.03.2022 | 09:05
Stefan Mandachi pe prima pagina in New York Times Ajutorul acordat refugiatilor ucraineni ia cucerit pe jurnalistii americani
Tabăra de refugiați organizată de Ștefan Mandachi a ajuns pe prima pagină a New York Times. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, autoritățile române, dar și voluntarii din țara noastră și-au coordonat eforturile pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea acestui război. Printre aceștia se numără și Ștefan Mandachi, ale cărui eforturi l-au pus pe prima pagină a New York Times.

Ajutorul acordat refugiaților, recunoscut internațional

Mandachi a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre articolul pe care reporterii de la New York Times l-au scris despre tabăra de refugiați pe care a organizat-o în hotelul său.

ADVERTISEMENT

“Incredibil. Pe prima pagină a celui mai celebru ziar de pe pământ, New York Times, este o poză de la Suceava, din tabăra de refugiați de la Mandachi Hotel & Spa!!! Wow!”, a scris Mandachi la începutul mesajului său.

Ulterior, el a postat o parte din articolul care a apărut pe prima pagină a publicației americane în care jurnaliștii vorbesc despre ajutorul pe care Mandachi îl oferă refugiaților. În plus, aceștia au mai adăugat că suceveanul le oferă adăpost și animalelor de companie pe care ucrainenii le aduc cu ei.

ADVERTISEMENT

Articolul începe cu povestea unui cuplu de ucraineni care, inițial, au primit o masă caldă la o biserică din Suceava, dar care nu au putut rămâne acolo deoarece cățelul și pisica lor nu au fost primiți.

Din fericire pentru ei, în hotelul lui Ștefan Mandachi refugiații pot veni cu animăluțele lor, acestea fiind cazate într-un spațiu special creat în una din săli. În plus, refugiații sunt ajutați cu actele pentru companionii lor, în cazul în care își doresc să părăsească România.

ADVERTISEMENT

“Animalele sunt binevenite la noi”

În mai multe mesaje pe pagina sa de Facebook, Mandachi a ținut să sublinieze faptul că refugiații ucraineni nu trebuie să renunțe la animalele de companie și că pot veni cu ele în tabăra organizată în hotelul său.

“Toți câinii și animalele sunt binevenite la noi. Anunțați-i pe ucraineni, să se informeze între ei. sute de câini și pisici la hotel. Anunțați refugiații ucraineni că pot să vină la Mandachi Hotel Suceava însoțiți de animale!”, a mai scris acesta.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai explicat în postările sale că în această tabără activează câteva sute de voluntari și că asigură asistența medicală, psihologică și religioasă tuturor refugiaților care îi trec pragul.

ADVERTISEMENT