Life

Ştefan Mandachi vrea să facă un spital în Mariupol şi unul în România: “De asta e mare nevoie acolo”

Ștefan Mandachi a anunțat că vrea să facă un spital în Mariupol şi unul în România. Omul de afaceri a sărit în ajutorul refugiaților ucraineni de la începutul războiului.
02.04.2022 | 14:03
Stefan Mandachi vrea sa faca un spital in Mariupol si unul in Romania De asta e mare nevoie acolo
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ștefan Mandachi vrea să facă un spital în Mariupol și unul în România pentru a-i ajuta pe ucraineni în contextul războiului cu Rusia. Acesta a găzduit în jur de 5.000 de refugiați din țara vecină în hotelul său din Suceava.

Ștefan Mandachi vrea să facă un spital în Mariupol şi unul în România

Ștefan Mandachi le-a oferit ajutorul său multor refugiați din Ucraina, pe care i-a găzduit la hotelul său din Suceava. Afaceristul a primit ucraineni de toate vârstele, inclusiv pe cei care au venit cu animalele lor de companie.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri din Suceava ar fi fost dispus să ajute orice popor aflat într-o astfel de situație critică. Are de gând să le construiască ucrainenilor un spital din donații în Mariupol, dar și o școală.

„Oamenii veneau disperaţi. Conjunctura era legată de supravieţuire. Putea să vină orice popor din lumea asta, cazam şi ruşi, fără probleme, dacă erau în situaţia asta. Când îi vezi venind, cu sacoşele de rafie, cu un rucsac, te gândeşti doar cum să-i scoţi din starea de încrâncenare.

ADVERTISEMENT

Am trimis o groază de TIR-uri cu ajutoare, venite din ţară. Vrem să le construim din donaţii un spital şi o şcoală la Mariupol.”, a declarat Ștefan Mandachi pentru libertatea.ro.

Întrebat de ce vrea să construiască un spital și o școală tocmai acolo, afaceristul a spus că orașul este distrus și că va trebui construit de la zero. Vrea să strângă bani pentru a se ocupa de construirea spitalului și va accepta orice ajutor.

ADVERTISEMENT

„Pentru că oraşul ăla e nivelat, cum să spun. Ar trebui intrat cu tractorul şi apoi construit de la zero. Nu mai au nimic. Vrem să le facem un spital. Totul e distrus acolo.

De asta e mare nevoie acolo, trebuie strânse mai multe milioane de euro, o să contribui şi eu, ar fi bine să ni se alăture şi alţii. Orice ajutor este binevenit. Noi nu spunem la nimic nu.”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Unde vrea să construiască spitalul din România

Ștefan Mandachi vrea să construiască un spital și în România, la Gura Humorului. A strâns deja peste 500.000 de euro din „vânzarea metrilor imaginari de autostradă”, așa cum a declarat în cadrul aceluiași interviu.

„Facem. Un spital la Gura Humorului, 550.000 de euro strânşi din vânzarea metrilor imaginari de autostradă. Cea mai ingenioasă strângere de fonduri ever din România.”, a mai spus afaceristul devenit celebru după ce a construit un metru de autostradă, în 2019.

Omul de afaceri a spus că nu poate sta deoparte și simte mereu nevoia să-i ajute pe ceilalți. Spune despre el că are „complexul salvatorului” și că nu-i ajută doar pe refugiații ucraineni, ci și pe bolnavii din România sau animalele de pe străzi.

„În pandemie, am strâns două milioane de euro, cea mai mare strângere de fonduri făcută de o persoană fizică, donaţii pentru a sprijini sistemul sanitar.”, a mai precizat Ștefan Mandachi.

ADVERTISEMENT