Fotbal international

Ştefan Radu e al treilea jucător din istoria lui Lazio ca număr de prezenţe. În meciul cu Milan l-a egalat pe Paulo Negro

05.07.2020 | 12:09
Stefan Radu e al treilea jucator din istoria lui Lazio ca numar de prezente In meciul cu Milan la egalat pe Paulo Negro
ADVERTISEMENT

Lazio a pierdut orice şansă la titlu în Serie A şi are acum serios ameninţat şi locul 2 de către Inter, care poate ajunge la o singură lungime în spatele romanilor după ce aceștia au fost făcuți KO pe teren propriu de Milan cu scor de neprezentare.

Absenţa celor două vârfuri de careu, în special a lui Ciro Immobile, s-a dovedit a fi de neînlocuit şi echipa lui Simone Inzaghi a fost clar depăşită la toate capitolele de un Milan care cu câteva zile în urmă egala extrem de norocos la 2 în prelungiri, pe terenul penultimei clasate, SPAL Ferrara, printr-un autogol.

ADVERTISEMENT

Pe teren s-a aflat şi Ştefan Radu, cu o seară mai degrabă de uitat cât mai repede, pentru că românul nu a mai avut acea soliditate defensivă şi nici nu a putut sprijini prea mult un atac anemic al echipe sale. Asta tocmai într-o seară specială pentru fostul jucător de la Dinamo.

Ştefan Radu a egalat recordul lui Paolo Negro în meciul pierdut cu Milan

Ştefan Radu a jucat cu Milan meciul 364 în tricoul biancocelsto, reuşind în acest fel să ajungă pe treapta a treia a prezenţelor all time în istoria clubului. lângă Paolo Negro. Înaintea partidei. patronul Claudio Lotito l-a premiat pentru 300 de prezenţe pentru Lazio, dar acest lucru se întâmplase cu mult timp în urmă.

ADVERTISEMENT

Liderul absolut este Giuseppe Favalli, cu 401 meciuri, urmat de căpitanul primului scudetto pentru gruparea romană, Pino Wilson, 394. Nu sunt deloc multe partide distanţă şi Ştefan Radu ar putea chiar deveni liderul de meciuri jucate la Lazio în toate timpurile.

Vara trecută a fost un moment de cotitură

Asta pentru că între român, care a refuzat în mai multe rânduri venirea la echipa naţională, pentru a nu crea probleme la club şi Lazio este o dragoste viscerală, cum au denumit-o cei de la Tuttomercatoweb.com, concretizată în peste 12 ani de fidelitate din partea lui Radu.

ADVERTISEMENT

Vara trecută se părea că drumurile se vor despărţi, după ce Claudio Lotito şi directorul sportiv Igli Tare luaseră decizia de a-l lăsa pe Ştefan Radu să plece liber de contract. Însă fanii lui Lazio au întors situaţia în favoarea lui Radu, ameninţând conducerea că nimeni nu îşi poate bate joc de un simbol al clubului fără a da socoteală.

Poate deveni recordmanul all time sezonul viitor

Românul a avut oferte, însă le-a refuzat pe toate şi în cele din urmă lucrurile au revenit la normal, mai ales că şi antrenorul Simone Inzaghi nu fusese de acord cu cedarea lui Radu, iar în acest sezon el a lipsit doar de patru ori, semn al constanţei sale şi a faptului că Inzaghi îl consideră om cheie în sistemul său.

ADVERTISEMENT

Acum Ştefan Radu ar mai avea nevoie de încă un an în tricoul alb-bleu, punând la socoteală şi partidele din cupele europene şi sunt şanse mari ca el să devină jucătorul cu cele mai multe prezenţe din istoria clubului.

ADVERTISEMENT