Fotbal international

Ștefan Radu a intrat în istoria lui Lazio: „Mai am benzină”

22.03.2021 | 08:26
Stefan Radu a intrat in istoria lui Lazio Mai am benzina
ADVERTISEMENT

Ștefan Radu va egala un record vechi de aproape 20 de ani. Fotbalistul român va bifa, duminică, meciul cu numărul 401 în tricoul lui Lazio.


Fundașul român, surprins de performanța pe care a realizat-o

UPDATE, 22 martie, ora 08:26 / La finalul meciului Udinese – Lazio 0-1, Ștefan Radu a vorbit despre egalarea recordului lui Giusseppe Favalli, Fundașului român nu i-a venit să creadă ce a reușit în capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

„Am egalat recordul? Nu credeam că voi ajunge la aceste cifre! Am luat-o pas cu pas. Au trecut 13 ani de când joc aici și uite că o fac în continuare. Sunt puțin mai bătrân, dar mai am benzină, mai pot duce meciuri în picioare.

Fiecare partidă a fost specială pentru mine, fiecare a fost plină de emoții și povești. Îmi amintesc fiecare din cele 401 meciuri. Dar dacă ar fi să aleg unul, acela ar fi finala Cupei Italiei din 2013 (n.r Lazio a învins Roma cu 1-0)”, a declarat Ștefan Radu pentru The Laziali.

ADVERTISEMENT

Ștefan Radu, meciul 401 în tricoul lui Lazio

UPDATE, 21 martie, ora 15:32 / Fundașul Ștefan Radu este titular în partida Udinese – Lazio, din etapa a 28-a din Serie A, și va egala astfel recordul de 401 meciuri în tricoul romanilor, deținut de legendarul fundaș Giuseppe Favalli.


Știre inițială, 20 martie, ora 22:02

Echipa din capitala Italiei va evolua în deplasare, la Udinese, iar Ștefan Radu, om de bază în garnitura ”Biancocelesti”, va egala cu această ocazie recordul în ceea ce privește numărul de meciuri pentru Lazio, deținut de fostul internațional Giuseppe Favalli.

ADVERTISEMENT

Ștefan Radu l-a depășit deja pe Favalli la numărul de sezoane consecutive pentru trupa de pe Olimpico. Românul are deja 13 sezoane și jumătate, în vreme ce Favalli a evoluat între 1992-2004, în 12 sezoane.

Ștefan Radu, elogiat de antrenorul Simone Inzaghi

Fundașul român a semnat cu Lazio Roma în 2008. De atunci a fost an după an piesă importantă în angrenajul echipei, în ciuda unor accidentări care i-au amânat doborârea recordului de meciuri.

ADVERTISEMENT

Antrenorul romanilor, Simone Inzaghi a anunțat prezența pe teren a românului, în meciul de la Udine, într-o intervenție la tuttomercatoweb.com.

”Mâine (duminică, 21 martie – n.r.) îl va egala pe Favalli pe primul loc în topul meciurilor jucate pentru Lazio, merită felicitări. Ştefan a venit când era mic şi a reuşit lucruri importante aici.

Este frumos să vedem cât de mult ţine la Lazio, chiar şi după ultima operaţie a revenit repede pentru a ajuta echipa. Sunt norocos că îl am în echipă, pentru noi este important”, a spus Inzaghi pentru sursa citată.

Alte recorduri ale lui Ștefan Radu

Ajuns la 34 de ani, Ștefan Radu este cotat la 2,5 milioane de euro, dar aproape sigur își va încheia cariera la Lazio. Anul trecut a disputat a opta finală în tricoul lazial și a egalat performanțele unor fotbalişti legendari precum Mancini, Nedved și Favalli.

Tot anul trecut fundașul român a fost inclus de fanii lui Lazio Roma în echipa deceniului a formației din Serie A. Acesta a fost desemnat cel mai bun fundaș stânga din ultimii 10 ani de către suporterii grupării din Roma.

În cei 13 ani de când îmbracă tricoul lui Lazio, Ștefan Radu a cucerit nu mai puțin de șase trofee. Fundașul a câștigat 3 Cupe ale Italiei (2008 – 2009, 2012 – 2013, 2018 – 2019) și 3 Supercupe ale Italiei (2009 – 2010, 2017 – 2018 și 2019 – 2020).

ADVERTISEMENT