Sport

Ștefan Radu, întâlnire de suflet cu suporterii lui Lazio din România. I s-a propus să fie președintele de onoare al fan-clubului

Românul Ștefan Radu va mai juca cel puțin încă un sezon la Lazio. El este cel mai vechi jucător din lotul actual și liderul de apariții all-time în tricoul clubului italian.
11.06.2022 | 13:20
Stefan Radu intalnire de suflet cu suporterii lui Lazio din Romania I sa propus sa fie presedintele de onoare al fanclubului
Ștefan Radu s-a întâlnit cu suporterii lui Lazio din România, care i-au oferit funcția de președinte de onoare al fan-clubului.
ADVERTISEMENT

Aflat în vacanță la București după un sezon în care s-a clasat pe locul 5 în Serie A, chiar în fața marii rivale AS Roma, Ștefan Radu a găsit timp să se întâlnească și cu membrii fan-clubului Lazio România.

Ștefan Radu și-a prelungit de curând contractul cu Lazio pentru încă un an

Nu a fost prima întrevedere de acest gen întrucât fostul internațional român s-a mai văzut cu suporterii grupării capitoline și la Roma în preajma unor meciuri importante de pe Stadio Olimpico.

ADVERTISEMENT

Aflat la Lazio din 2008, Ștefan Radu și-a prelungit recent contractul cu un sezon cu echipa antrenată de Maurizio Sarri, ceea ce îi va oferi ocazia să își extindă recordul de prezențe în faimosul tricou biancocelest.

Cu 424 de apariții în toate competițiile până în prezent, Radu este fotbalistul cu cele mai multe partide din întreaga istorie a lui Lazio, depășind în această ierarhie jucători precum Giuseppe Favalli, Paolo Negro, Luca Marchegiani sau Stefano Mauri.

ADVERTISEMENT

“Este o mândrie să fiu președintele de onoare al fan-clubului Lazio din România”

El ocupă locul al șaptelea în topul fotbaliștilor cu cele mai multe meciuri în cupele europene pentru clubul capitolin, dar ar putea urca pe poziția a cincea în sezonul viitor întrucât se află la doar o prezență în urma lui Dejan Stankovic și la două în spatele lui Giuseppe Pancaro.

Câștigător al trei Cupe și al trei Supercupe ale Italiei și unul dintre liderii vestiarului lazial, Ștefan Radu a acceptat cu bucurie propunerea conducătorilor fan-clubului Lazio România, Andrei Florea și Marius Spătaru, de a deveni președintele de onoare al acestuia.

ADVERTISEMENT

“Este o onoare pentru mine să fiu numit în această funcție mai ales dacă țin cont de pasiunea pe care o arătați pentru culorile lui Lazio la fiecare meci”, a declarat fotbalistul în vârstă de 35 de ani.

Fanii Lazio România i-au făcut marcaj strâns și lui Cristiano Bergodi la București

Suporterii români ai lui Lazio, constituiți într-un fan-club din 2017, s-au remarcat în trecut și prin numeroasele campanii umanitare organizate prin țară, dar și prin apariții în emisiuni televizate.

ADVERTISEMENT

Ștefan Radu nu este singurul lor idol alături de care au stat la masă și căruia i-au oferit un tricou cu însemnele fan-clubului întrucât în urmă cu trei ani s-au întâlnit și cu Cristiano Bergodi, antrenorul câștigătoarei Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT