Sport
notix pixel id

Ștefan Radu a atins o nouă bornă istorică în tricoul lui Lazio. Ce au scris jurnaliștii italieni după doborârea unui nou record

Apărătorul român Ștefan Radu și-a pierdut postul de titular la Lazio, dar continuă să scrie istorie pentru gruparea de pe Stadio Olimpico. Joi a atins o nouă bornă impresionantă.
03.12.2021 | 14:48
Ștefan Radu a atins o nouă bornă istorică în tricoul lui Lazio. Ce au scris jurnaliștii italieni după doborârea unui nou record
Ştefan Radu. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Lazio și Udinese a reprezentat doar a doua apariție a lui Ștefan Radu în acest sezon de Serie A, pentru gruparea romană.

Apărătorul de 35 de ani a intrat în joc în minutul 59 și a fost lăudat de antrenorul Maurizio Sarri, dar și de jurnaliștii din Italia.

Ștefan Radu nu este doar un exemplu de fidelitate, ci și liderul lui Lazio

Ajuns la 35 de ani, Ștefan Radu a ales să-și continu cariera la Lazio, deși în această vară a fost cerut insistent de fostul lui antrenor Simone Inzaghi la campioana Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Devotamentul românului i-a impresionat pe fanii lui Lazio, iar jurnaliștii din Peninsulă notează cât de important este fotbalistul român pentru gruparea din Roma.

”La revenirea de la cabine, Radu și-a așteptat, rând pe rând, colegii să le dea motivația potrivită. Un gest frumos al fundașului biancocelest care nu a ezitat să-și arate sprijinul.

ADVERTISEMENT

Un gest de adevărat lider ce confirmă încă o dată cât de important e pentru această echipă”, a titrat agenția.lalaziosiamonoi.it.

La puțin timp după începutul reprizei a doua Ștefan Radu a fost trimis în luptă de tehnicianul Maurizio Sarri, la scorul de 1-3. Meciul s-a terminat 4-4, iar românul a bifat cu acest prilej meciul cu numărul 414 în tricoul lui Lazio.

ADVERTISEMENT

”Radu s-a prezentat bine la antrenament, însă nu puteam schimba decât doi sau trei titulari față de partida cu Napoli”, a explicat Sarri decizia de a începe meciul cu Udinese cu apărătorul român pe banca de rezerve.

Ștefan Radu, ”cel mai fidel lazial”

Ștefan Radu evoluează la Lazio tocmai din 2008 când a fost achiziționat de la Dinamo. Acesta este al 14-lea sezon pentru apărătorul român la gruparea de pe Stadio Olimpico, timp în care a doborât mai multe recorduri.

ADVERTISEMENT

Dacă jocul cu Udinese a fost al 414-lea în tricoul biancocelest, în toate competițiile, a fost în același timp meciul cu numărul 340 în Serie A, depășind cu acest prilej recordul de jocuri în primul eșalon al Italiei, deținut, până la acest meci, de Aldo Puciunelli.

”Cel mai fidel lazial a intrat în partea secundă pe stânga și și-a făcut datoria”, a menționat Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta publicație din Peninsulă a notat evoluția românului cu 6, iar La Stampa i-a acordat 6,5, ceea ce îl plasează pe Ștefan Radu peste media echipei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik