Fotbal international

Ştefan Radu, operat de hernie inghinală. Ratează duelul cu Bayern Munchen în Liga Campionilor

18.02.2021 | 17:21
Stefan Radu operat de hernie inghinala Rateaza duelul cu Bayern Munchen in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Ştefan Radu, fundaşul de 34 de ani al lui Lazio Roma, a suferit o intervenţie chirurgicală pentru hernie inghinală. El va rata mai multe partide ale echipei sale, printre care şi duelul cu Bayern, în Liga Campionilor.

Românul nu a jucat în meciul cu Inter, de duminică, 14 februarie, acuzând dureri la încălzire. Lazio a cedat cu 1-3 pe terenul echipei din Milano.

ADVERTISEMENT

Operaţia de hernie inghinală a lui Ştefan Radu a decurs perfect

Patru zile mai târziu, el a fost operat de hernie inghinală. Primele informaţii legate de starea de sănătate a fundaşului au fost oferite de clubul său, care a anunţat că fotbalistul se simte bine.

„În cursul dimineţii, fotbalistul Stefan Radu a fost operat pentru hernie inghinală. Intervenţia, efectuată de profesorul Paolo Barillari şi echipa sa, a reuşit perfect. Sportivul va fi supus monitorizării clinice în următoarele câteva ore, pentru a stabili timpul necesar pentru reluarea activităţii“, a precizat Lazio.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia anunţă că perioada de recuperare va fi una destul de scurtă, Ştefan Radu urmând să revină la începutul lunii martie, când Lazio joacă împotriva echipelor din Torino.

Ratează turul optimilor Ligii Campionilor cu Bayern

Totuşi, românul va rata cu siguranţă următoarele trei jocuri ale romanilor. Lazio le va înfrunta pe Sampdoria (20 februarie, acasă în Serie A), Bayern Munchen (23 februarie, acasă în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor) şi Bologna (27 februarie, afară în campionat).

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, când se estimează că va reveni pe teren Ştefan Radu, romanii au programate partidele de Serie A cu AC Torino (2 martie, acasă) şi Juventus (6 martie, deplasare).

La trei meciuri de a deveni jucătorul cu cele mai multe meciuri la Lazio

Ştefan Radu a evoluat în 19 partide pentru echipa sa în acest sezon, 18 în Serie A şi una în Liga Campionilor. În total, el are 398 de meciuri pentru romani, fiind la un pas de a scrie istorie pentru Lazio. Recordul absolut îi aparţine lui Giuseppe Favalli, cu 401 prezenţe.

ADVERTISEMENT

Totuşi, românul este jucătorul cu cele mai multe jocuri în Serie A pentru Lazio şi a fost ales în echipa ultimului deceniu.

2,5 milioane este cota lui Ştefan Radu conform site-urilor de specialitate. Joacă pentru Lazio din 2008, timp în care a cucerit 6 trofee: trei Cupe ale Italiei şi trei Supercupe.

ADVERTISEMENT