Sport

Ștefan Radu, pe picior de plecare. O rivală a lui Lazio vrea să-l transfere

Ștefan Radu ar putea bifa transferul carierei. La inițiativa noului antrenor, Simone Inzaghi, Inter Milano luptă pentru semnătura fundașului român.
12.06.2021 | 18:12
Stefan Radu pe picior de plecare O rivala a lui Lazio vrea sal transfere
ADVERTISEMENT

Deși i-a propus prelungirea contractului cu încă un an, Lazio este aproape să-și piardă unul dintre cei mai importanți jucători în perioada de mercato. Potrivit presei din Peninsulă, la insistențele noului antrenor, Simone Inzaghi, Inter Milano a demarat negocierile pentru Ștefan Radu.

Acesta este văzut de echipa campioană nu doar ca rezerva ideală a lui Alessandro Bastoni (22 de ani) într-un modul cu trei apărători, ci și ca un lider al vestiarului. Odată cu instalarea lui Maurizio Sarri pe banca tehnică a biancoceleștilor, mutarea are mari șanse de reușită.

ADVERTISEMENT

Transferat în 2008, de la Dinamo, fundașul român a cucerit șase trofee pe plan intern (n.r. trei cupe, respectiv trei Supercupe) și a reușit să-l depășească pe Giuseppe Favalli, devenind astfel jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în tricoul echipei din Capitala Italiei.

Ștefan Radu, aproape  de transferul carierei. Au fost demarate negocierile cu Inter Milano

Directorul sportiv al campioanei din Serie A, Piero Ausilio, se află la Roma pentru discuții cu reprezentanții lui Ștefan Radu. Românul e un fotbalist cu care Inzaghi are o relație foarte bună.

ADVERTISEMENT

Fundașul se apropie de finalul contractului cu Lazio și există contacte serioase între el și Inter. Un fotbalist pe care poți conta atât pe teren, cât și în vestiar.

E văzut ca o variantă de backup pentru Alessandro Bastoni (22 de ani) în centrul defensivei cu 3 fundași”, a dezvăluit jurnalistul Sky Sport Italia, Gianluca di Marzio.

ADVERTISEMENT

Lazio i-a propus prelungirea contractului cu încă un sezon

La cei aproape 35 de ani ai săi, Ștefan Radu a avut evoluții extrem de solide în compartimentul defensiv al lui Lazio. Acesta este și motivul pentru care oficialii clubului i-au propus prelungirea contractului cu încă un sezon și un salariu de 1,2 milioane de euro, spre deosebire de ceilalți veterani din lot, Senad Lulic și Marco Parolo, care au bagajele deja făcute.

În urmă cu o lună, când a bifat meciul cu numărul 402 în tricoul biancoceleștilor, conducerea l-a răsplătit cu un tron inscripționat cu numele său și cifra istorică, iar presa din Peninsulă l-a lăudat pentru siguranța de care a dat dovadă în sezonul recent încheiat.

ADVERTISEMENT

Simone Inzaghi, impresionat de evoluțiile fundașului român

Zero erori, siguranță totală. A sărbătorit în cel mai bun mod performanța sa. A intrat definitiv în inima lazială. Radu a rămas coerent, concentrându-se doar la joc, la victorie.

Până la urmă, a evitat întotdeauna acel grad de căpitan, nu a avut nevoie de el pentru a-și evidenția carisma, pe teren și în vestiar. Pentru că e un lider și fără banderolă”, scriau, nu cu mult timp în urmă, jurnaliștii de la   Corriere dello Sport.

Și Simone Inzaghi, care își dorește să îl aibă din nou sub comanda sa, la Inter Milano, s-a arătat impresionat de evoluțiile experimentatului fundaș român. Stă mărturie declarația din 2019, când Lazio Roma ajungea în România pentru meciul din Europa League, împotriva CFR-ului.

Despre Ştefan Radu pot spune doar lucruri frumoase! A fost mai întâi coechipierul meu, acum joacă sub comanda mea de trei ani şi jumătate de când am preluat echipa şi întotdeauna şi-a făcut datoria. Este un fotbalist serios, dedicat”, spunea Inzaghi la acea vreme.

ADVERTISEMENT