Fotbal international

Ștefan Radu ratează al 10-lea derby Lazio – Roma din cauza unei accidentări

20.09.2018 | 09:53
Stefan Radu rateaza al 10lea derby Lazio  Roma din cauza unei accidentari
ADVERTISEMENT

Ștefan Radu este urmărit de ghinion. Fundașul român ratează al 10-lea derby Lazio – Roma din cauza accidentării suferite în ultima etapă din Serie A. Empoli și Lazio Roma s-au duelat în etapa a 4-a din Serie A, într-o partidă în care Ștefan Radu a început ca titular la oaspeți și a fost înlocuit în de Martin Caceres în repriza a 2-a. Românul va fi indisponibil minimum 20 de zile.

Ștefan Radu joacă din anul 2008 la gruparea din capitala Italiei și a adunat 319 în tricoul lui Lazio în toate competițiile, înscriind de 7 ori. Românul a fost pe teren în derby-ul Romei de 16 ori, fiind la 2 meciuri distanță de Silvio Piola, care se află pe locul 5 în topul all time. Jurnaliștii italieni au scris zilele trecute că fostul jucător al lui Dinamo București va continua la Lazio și după ce va renunța la cariera de fotbalist, urmând să fie cooptat în stafful tehnic al clubului. Până atunci ar mai fi 2 sezoane, pentru că aceiași jurnaliști din Italia susțin că Ștefan Radu urmează să semneze un nou contract valabil până în anul 2020.

ADVERTISEMENT

Ștefan Radu ratează al 10-lea derby Lazio – Roma

Medicii au confirmat accidentarea lui Ștefan Radu și au anunțat că jucătorul va fi indisponibil minimum 20 de zile, ceea ce înseamnă că românul va rata derby-ul Cetății Eterne, care se va disputa pe data de 29 septembrie. Va fi al 10-lea derby Lazio – Roma în care Ștefan Radu nu va fi în teren în tricoul lui Lazio. Motivul pentru care ratează derby-ul este dat de accidentarea suferită la ultima partidă din campionat.

Empoli și Lazio Roma s-au întâlnit în runda cu numărul 4 din Italia, într-o partidă în care Ștefan Radu a început ca titular la oaspeți. Lazio venea după 1-0 acasă cu Frosinone și avea nevoie de victorie, după ce în primele 2 etape din actualul sezon a înregistrat 2 înfrângeri. Scorul la pauză a fost 0-0, iar Parolo a marcat la doar 2 minute după reluarea jocului. Ștefan Radu s-a accidentat în minutul 54 al întâlnirii și a fost înlocuit de Martin Caceres. Empoli putea scoate un punct în prelungiri, însă Strakosha s-a opus la șutul lui Caputo.

ADVERTISEMENT

Primul 11 al lui Empoli: Terracciano – Di Lorenzo, Silvestre, Rasmussen, Veseli – Acquah (’75 Traore), Capezzi, Bennacer (’81 Mraz) – Zajc (’60 La Gumina), Krunic – Caputo.

Primul 11 al lui Lazio: Strakosha – Wallace, Acerbi, Radu (’54 Caceres) – Marusic, Parolo, Leiva, Milinkovic (’67 Correa), Lulic – Luis Alberto (’75 Durmisi) – Immobile.

Ștefan Radu a fost la un pas de accidentare și în prima etapă din Serie A

Ştefan Radu a fost la un pas de o accidentare urâtă în  partida Lazio – Napoli din prima etapă în noul sezon din Serie A. Fotbalistul român a fost lovit în cap de Koulibally şi a rămas întins pe gazon în timp ce oaspeţii au marcat prin Milik, dar reuşita avea să fie anulată în cele din urmă după lungi proteste ale gazdelor pentru un fault în atac. “Radu a suferit o contuzie importantă la nivel cranian, cu o rană. A fost confuz pentru câteva momente, dar el are un caracter puternic şi şi-a revenit rapid”, a declarat Fabio Rodia, medicul echipei Lazio Roma, la finalul partidei cu Napoli. Fundaşul trupei din capitala Italiei a fost bandajat de medicii echipei şi a continuat în cele din urmă partida de debut din noul sezon în Serie A.