Fotbal international

Ștefan Radu scrie istorie în Serie A. Ce record a bătut în tricoul lui Lazio

06.01.2021 | 22:13
Stefan Radu scrie istorie in Serie A Ce record a batut in tricoul lui Lazio
ADVERTISEMENT

Ștefan Radu este cel mai bun fotbalist român din ultimii ani și singurul care s-a menținut la un nivel înalt în Serie A. Căpitanul lui Lazio a stabilit un record incredibil în tricoul lui Lazio și va rămâne definitiv în istoria clubului.

Ștefan Radu a debutat la 34 de ani în grupele Champions League în meciul cu FC Brugge, în urma căruia lazialii s-a calificat alături de Borussia Dortmund în optimile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Căpitanul lui Lazio evoluează de aproape 13 ani pentru Lazio Roma, pentru care a jucat 394 de partide, dintre 13 în acest sezon, iar fundașul central este evaluat de transfermarkt la 2,5 milioane de euro chiar și la această vârstă.

Ștefan Radu devine o legendă pentru Lazio. E jucătorul cu cele mai multe partide în Serie A din istoria clubului

Ștefan Radu a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din Serie A, după ce Adrian Mutu a fost ales jucătorului secolului pentru Fiorentina. Căpitanul lui Lazio a devenit după meciul câștigat în fața Fiorentinei, scor 2-1,  cu 320 de partide în Serie A.

ADVERTISEMENT

Deși și-a anunțat retragerea în 2013 de la echipa națională, Federația Română de Fotbal a făcut eforturi și a încercat în mai multe rânduri să îl facă să revină asupra deciziei. Jurnaliștii de la CittaCeleste scriau în urmă cu câteva luni că Radu Ștefan ar fi tentat să revină la naționala României pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ștefan Radu a reușit să câștige cu Lazio Roma de trei ori Cupa Italiei (2009, 2013 și 2019) dar și trei Supercupe: 2010, 2018 și 2020. A devenit căpitanul Romei în sezonul 2011-2012, la trei ani distanță după ce a fost cumpărat de la Dinamo pentru 4,75 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ștefan Radu, la un pas să mai doboare un record pentru Lazio

Ștefan Radu mai are contract cu Lazio Roma până pe 30 iunie 2021 și mai are nevoie de opt partide pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul “bianco-celeste”, Giuseppe Favalli fiind recordman cu 401 de prezențe, iar românul a fost ales în echipa ultimului deceniu.

Cel mai probabil, dacă nu va apărea nicio accidentare, căpitanul lui Lazio va doborî și acest record, iar românul este recompensat pe măsură de conducerea clubului lazial.

ADVERTISEMENT
  • 320 de meciuri are Ștefan Radu în Serie A
  • 394 de meciuri a jucat Ștefan Radu pentru Lazio
  • 8 partide mai trebuie să joace pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe meciuri din istorie în toate competițiile
  • 6 trofee a câștigat Ștefan Radu cu Lazio
  • 5 goluri a marcat Radu pentru Lazio
  • 10 ani la rând a purtat Ștefan Radu banderola de căpitan la Lazio
  • 30 iunie 2021 e data la care îi expiră contractul cu Lazio
  • 1.400.000 de euro e salariul lui Ștefan Radu
  • 13 meciuri are Ștefan Radu la echipa națională a României
  • 4.750.000 de euro a plătit Lazio lui Dinamo pentru transfer
ADVERTISEMENT