Sport

Ștefan Radu și-a anunțat retragerea la finalul sezonului: ”Vreau să câştigăm ceva în ultimul meu an la Lazio”

De 14 ani la Lazio, Ștefan Radu a anunțat că se va retrage din activitate în vara viitoare, însă își dorește să câștige un trofeu în ultimul său an ca fotbalist.
20.07.2022 | 09:40
Stefan Radu sia anuntat retragerea la finalul sezonului Vreau sa castigam ceva in ultimul meu an la Lazio
De 14 ani la Lazio, Ștefan Radu a anunțat că se va retrage din activitate în vara viitoare, însă își dorește să câștige un trofeu în ultimul său an ca fotbalist. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deși a ajuns la 35 de ani, fundașul plecat din curtea lui Dinamo continuă să impresioneze prin fizicul său perfect. Fotografia apărută în această vară la vizita medicală a surprins multă lume.

Obiectivele lui Ștefan Radu în ultimul sezon înaintea retragerii

În ciuda faptului că din punct de vedere fizic pare apt să mai joace mulți ani, Ștefan Radu a anunțat că la finalul sezonului ce urmează să înceapă se va retrage. Înainte, însă, vrea să mai ridice deasupra capului un trofeu pentru Lazio.

ADVERTISEMENT

”Am început să mă antrenez pentru noul sezon şi ştiu că acesta va fi ultimul. E foarte greu, din cauza căldurii, dar am reuşit să depăşim această problemă. În acest moment sunt 99 la sută sigur că începând de la anul mă voi retrage. Aceasta este decizia mea.

Le mulţumesc preşedintelui şi directorului sportiv pentru că mi-au oferit ocazia să-mi închei cariera la Lazio. Pentru sezonul acesta vom încerca să intrăm între primele patru echipe ale campionatului.

ADVERTISEMENT

Vreau să câştigăm ceva în ultimul meu sezon la echipă. La finalul sezonului mă voi gândi la viitor, acum nu știu ce voi face după retragere, a declarat fundașul român, conform site-ului lalaziosiamonoi.it.

Ștefan Radu va intra în conducerea lui Lazio

Fotbalistul român  este extrem de iubit și apreciat de italieni, fani și oficiali, tocmai pentru seriozitatea cu care tratează fiecare antrenament, meci amical, sau oficial. Dar și pentru că nu a fost implicat în nici un scandal extrasportiv de-a lungul celor 14 ani de când este legitimat la Lazio.

ADVERTISEMENT

Începând cu sezonul 2009/2010, Radu s-a impus ca titular la Lazio și nu l-a mai scos nimeni din primul ”11”. Doar stagiunea 2015/2016 a fost una problematică. Românul a suferit o accidentare care l-a ținut departe de teren mai multe luni.

Ștefan Radu și-a încheiat temporar socotelile cu Lazio pe 30 iunie, atunci când contractul a ajuns la scadență. Însă, oficialii clubului de pe Olimpico știau că fotbalistul român este esențial în vestiarul romanilor și i-au oferit o nouă înțelegere pe un an.

ADVERTISEMENT

La finalul stagiunii 2022/2023, Ștefan Radu se va retrage și va primi o funcție în cadrul clubului. Este încă o dovadă că apărătorul care și-a dedicat 14 ani din viață romanilor este nu doar iubit, ci și respectat de conducerea clubului.

ADVERTISEMENT