News

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19. Dosarul Caracal, amânat

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, a ajuns la spital în stare gravă, după ce s-a infectat cu Covid-19. Din această cauză, procesul în dosarul Caracal a suferit o nouă amânare.
06.10.2021 | 17:15
Stefan Risipiteanu complicele lui Gheorghe Dinca in stare grava dupa ce sa infectat cu Covid19 Dosarul Caracal amanat
Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19. Dosarul Caracal, amânat. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Miercuri, 6 octombrie, ar fi trebuit să se desfășoare un nou termen în dosarul Caracal. Din motive medicale, evenimentul a fost amânat pentru 3 noiembrie.

Astfel, principalul suspect al crimelor din urmă cu doi ani, Gheorghe Dincă, a fost plasat în carantină, el fiind contact direct al complicelui său, Ștefan Risipițeanu.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă se află în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19 și a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Dosarul Caracal, amânat din nou. Complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu, în stare gravă cu Covid-19

În această săptămână, Ștefan Risipițeanu a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. În aceste condiții, procesul celor doi a fost amânat.

ADVERTISEMENT

Considerat complicele ”monstrului din Caracal” Gheorghe Dincă, Risipițeanu fusese trimis în judecată în dosarul uciderii celor două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Conform unor surse judiciare citate de Gândul.ro, recent, Rispițeanu a fost făcut o formă gravă de Covid-19 și a necesitat transferul de urgență la Spitalul Penitenciar Jilava.

ADVERTISEMENT

”Starea sa de sănătate nu îi permite să intre nici măcar în videoconferință”, notează sursa citată.

Ce spune avocata familiei Melencu

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu a anunțat, miercuri, că în sala de judecată s-au citit două adrese, în ziua când ar fi trebuit să aibă loc un nou termen în dosarul ”Caracal”.

ADVERTISEMENT

Potrivit Penitenciarului Craiova, Gheorghe Dincă se află în carantină, iar Penitenciarul-Spital Jilava a informat că Ștefan Risipițeanu nu poate participa nici măcar prin video, din cauza stării sale de sănătate.

”Astăzi, doamna judecător a citit în sală o adresă din partea Penitenciarului Craiova, în care se spune că Dincă, fiind contactat al lui Risipițeanu, este în carantină, iar Risipițeanu se află la Spitalul Jilava.

De la Spitalul Jilava a venit o altă adresă în care se spune că, în cauza stării în care se află, nu poate fi nici măcar o ședință video. Prin urmare, ar dori să spună că starea lui este gravă.

Noi ne gândim dacă nu se va adeveri ce spunem noi: Încetul cu încetul, inculpații din acest dosar vor da colțul”, a declarat avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, la România TV.

Reamintim că Gheorge Dincă a fost trimis în judecată de către procurorii pe 10 ianuarie 2020, fiind acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.

În ceea ce-l privește pe Ștefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, acesta a fost acuzat de viol în același dosar și este judecat alături de Gheorghe Dincă.

ADVERTISEMENT