Fotbal intern

Ștefan Târnovanu, noul portar al FCSB, detalii despre operația suferită: „Mă sufocam noaptea!” Exclusiv

26.07.2020 | 14:03
Stefan Tarnovanu noul portar al FCSB detalii despre operatia suferita Ma sufocam noaptea Exclusiv
Ștefan Târnovanu, noul portar al FCSB, vorbește pentru FANATIK despre operația suferită. „Mă sufocam noaptea!”
ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu, 20 de ani, portarul pe care Gigi Becali l-a cumpărat de la Iași pentru a-l aduce la FCSB din sezonul viitor, a suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu câteva zile.

FANATIK a discutat cu cel care se află încă sub contract cu Poli Iași până la finele sezonului pentru a afla amănunte despre natura operației și despre starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu tocmai fusese externat după intervenția realizată la Iași de profesorul Dragoș Palade la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Noul portar al FCSB din sezonul următor era extrem de optimist și abia aștepta să înceapă antrenamentele în cursul săptămânii următoare.

Ștefan Târnovanu, noul portar al celor de la FCSB, a fost operat din cauza polipilor: „Mă sufocam noaptea!”

Poli Iași s-a deplasat la București pentru a disputa un meci crucial împotriva Academicii Clinceni. Partida a fost amânată cu o zi din cauza faptului că fundașul Cabral avea un test pozitiv la Covid 19.

ADVERTISEMENT

Târnovanu a urmărit de acasă evoluția colegilor săi, pe care-i aștepta la Iași pentru a se antrena alături de ei în zilele următoare. Ștefan a povestit pentru FANATIK cum se simte și în ce a constat intervenția chirurgicală la care a fost supus.

Era necesar să fac această operație, pentru că respiram greu pe nara stângă. A fost vorba despre polipi, care îmi creau probleme. Erau momente noaptea când mă sufocam, pentru că nu respiram bine și atunci eram nevoit să dorm cu gura deschisă.

ADVERTISEMENT

Nici asta nu era deloc în regulă, pentru că mă trezeam cu gura uscată. Aveam probleme și la antrenamente din cauza respirației dificile pe nara stângă. Așa că am decis să fac cât mai repede această intervenție chirurgicală și vreau să le mulțumesc mult medicilor care au avut grijă de mine”, a dezvăluit portarul pentru site-ul nostru.

Ștefan Târnovanu: „Am discutat cu nea Mircea, mai ales că pierdusem poarta și am decis să mă operez ca să mă prezint la FCSB fără vreo problemă medicală”

Am avut și o discuție cu nea Mircea (n.r. – Rednic) înainte să mă operez ca să-și dea și el acordul. Pierdusem poarta după gafa pe care am făcut-o acasă cu Clinceniul și mi-a explicat atunci că trebuie să dea șansa și altui portar.

ADVERTISEMENT

Cred că acum a fost momentul potrivit să scap de dificultatea de respirație, pentru că vreau să mă prezint la FCSB fără nicio problemă medicală. Nu e timp să mai pierd din pregătire cu alte lucruri. Acum să vedem cum terminăm sezonul cu Iașul, dacă reușim să ne salvăm de la retrogradare, apoi o să văd când mă cheamă la București”, a mai spus Ștefan Târnovanu.

Și Olimpiu Moruțan, viitor coleg al lui Târnovanu, a avut o operație similară în urmă cu două luni

Cu probleme respiratorii așa cum avea Târnovanu s-a confruntat în ultimul an și unul dintre viitorii săi colegi. Olimpiu Moruțan avea dificultăți în timpul efortului din cauza unor polipi, astfel că a decis și el să apeleze la intervenția chirurgicală.

S-a întâmplat cu câteva zile înainte de terminarea stării de urgență, la începutul lunii mai, când Moruțan a rezolvat problema de respirație pe care o avea. Din cauza acesteia mijlocașul pur și simplu se sufoca după circa 15 minute de efort intens.

În momentul în care FCSB s-a reunit la Berceni pentru reluarea pregătirilor, Moruțan a mai rămas la recuperare pentru o săptămână, intrând în cantonamentul condus atunci de Bogdan Vintilă aproape de 1 iunie, după avizul medicului care l-a operat.

  • 1 singur meci a apărat Ștefan Târnovanu pentru Poli Iași în acest play-out, 0-1 acasă cu Clinceniul, pe 18 iunie 2020, gafa sa fiind decisivă pentru rezultatul final
  • 200.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru a-l transfera pe goal-keeper-ul de 20 de ani de la Iași la FCSB
ADVERTISEMENT