Fotbal intern

Ștefan Târnovanu, portarul acuzat de furt, rupe tăcerea: “Nu sunt hoț! Am făcut o prostie, dar lumea vorbește fără să știe adevărul!”

13.09.2018 | 15:58
Stefan Tarnovanu portarul acuzat de furt rupe tacerea Nu sunt hot Am facut o prostie dar lumea vorbeste fara sa stie adevarul
Ștefan Târnovanu, portarul naționalei Under 19, acuzat de furt, rupe tăcerea

Scandalul de la Under 19 are repercursiuni importante asupra carierei fotbalistului de la FC Poli Iași. Ștefan Târnovanu, portarul acuzat de furt, rupe tăcerea și explică pentru FANATIK.RO ce s-a întâmplat în cantonamentul naționalei.

Portarul este convins că a făcut o mare eroare, dar consideră că se face prea mare tam-tam asupra unui episod care putea fi rezolvat în sânul reprezentativei U19.

Ștefan Târnovanu, portarul acuzat de furt: “I-am luat datele de pe card, am vrut o pereche de ghete”

FANATIK.RO a vorbit cu tânărul goalkeeper de la Iași. Acesta a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat între el și colegul Andrei Cristea de la România U19. “Eram în cantonament și i-am luat datele de pe card. Se poate spune că în prima parte a fost un furt, în ideea că nu i-am zis când le-am luat. Am vrut să îmi cumpăr o pereche de ghete de fotbal, era o promoție. Nu sunt un băiat sărac, să zic așa, dar nu aveam bani pe card. Am făcut o prostie, știu asta, dar apoi am încercat să reglez situația”, spune Ștefan Târnovanu.

Câți bani a luat din contul colegului și cine a declanșat scandalul

Portarul de 19 ani este dezamăgit de amploarea pe care a luat-o întreaga situație. El crede că totul a plecat după ce mama colegului său Cristea a anunțat antrenorii de la lot. “Mama lui Andrei i-a spus despre bani, iar eu am recunoscut și m-am înțeles cu el să îi returnez întreaga sumă în zilele următoare. Nu e vorba de 5.000 de lei, alea sunt aberații și minciuni! Am luat 950 de lei și băiatul a fost de acord să ne împăcăm acolo, fără să se ajungă mai departe. Doar că mama lui s-a speriat probabil când a văzut cardul și a discutat și cu antrenorii de la lot! De acolo s-a pornit un adevărat scandal, care acum a ajuns atât de departe!”, susține Târnovanu!

Andrei Cristea Gaz Metan
Andrei Cristea, portarul lui Gaz Metan, este colegul de la care Ștefan Târnovanu a sustras banii de pe card

Ștefan Târnovanu vorbește în premieră: „Acest episod îmi poate distruge cariera!”

Conflictul dintre portarii de la U19 a ajuns la urechile șefilor lui Târnovanu de la Iași, iar aceștia l-au amenințat că îl vor da afară dacă nu va reuși să rezolve totul pe cale amiabilă. „Știu că am făcut o greșeală și că acest episod îmi poate distruge cariera. Cei care au vorbit fără să știe adevărul nu s-au gândit nici o clipă la asta! Am și eu o familie! Ai mei au fost foarte supărați, vă dați seama, până nu au aflat exact toată treaba. Sper să se termine totul cât mai repede”, a mai declarat Târnovanu pentru FANATIK.RO.

S-a despărțit prieten cu Cristea: “Mi-a dat o pereche de mănuși de-ale lui”

Goalkeeperul lui FC Poli Iași dezvăluie că relația sa cu Andrei Cristea, colegul căruia i-a luat banii din cont, a rămas una bună. “Eu și cu Andrei suntem prieteni și așa am rămas. După ce i-am zis ce am făcut, el a fost de acord să rămână totul între noi… Apoi, la plecare, mi-a dat cadou o pereche de mănuși ale lui, nu cred că ar fi făcut acest gest dacă mă considera un hoț sau mai știu eu ce! Ce nu am înțeles este reacția celor de la lot. Mie mi-au zis în față că dacă totul se rezolvă mă așteaptă pentru meciul cu Suedia, iar prin presă am văzut că declară altele. Sper să revin la națională după ce această situație se va remedia”, a încheiat fotbalistul.

Stoican amenință că îl dă afară!

Drept dovadă că povestea furtului de pe card îl afectează grav pe Ștefan Târnovanu stă reacția avută de Flavius Stoican, antrenorul principal al celor de la FC Poli Iași

Eu am întrebat la lot de el. Mi s-a spus doar că au fost niște neînțelegeri, o situație delicată și că îl trimit acasă. Am discutat cu el, mi-a zis că a avut o înțelegere cu colegul lui, dar mama acestuia nu știa. Am încredere în el, dar până nu sunt convins de ce spune, nu mai intră în vederile mele. Ar fi și mai grav să mă și mintă, sper să fie cum zice el! Altfel ar fi mare păcat, fiindcă e un portar bun”, a declarat Stoican despre situația lui Ștefan Târnovanu.

75 de mii de euro este cota de piață a lui Ștefan Târnovanu conform transfermarkt