Sport

Ștefan Târnovanu, viitorul titular al naționalei României?! „Are nebunia specifică postului, nu-i e teamă. Doar să nu începem cu ‘Mbappe al portarilor’”

Ștefan Târnovanu (21 de ani) a devenit titular incontestabil în poarta celor de la FCSB. Prestațiile goalkeeperului ieșean l-au impresionat pe fostul său coechipier de la Poli, Alessandro Caparco.
24.04.2022 | 15:15
Stefan Tarnovanu viitorul titular al nationalei Romaniei Are nebunia specifica postului nui e teama Doar sa nu incepem cu Mbappe al portarilor
Ștefan Târnovanu, lăudat de Alessandro Caparco. FOTO: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a profitat din plin de gafele lui Andrei Vlad și i-a luat locul colegului său între buturile vicecampioanei României. Fostul portar al lui Poli Iași nu are de gând să iasă prea curând de acolo, lucru dovedit de prestațiile din ultimele etape din Casa Pariurilor Liga 1.

Ștefan Târnovanu, lăudat de Alessandro Caparco: „Echipa simte că are un om de bază în spate”

Târnovanu a fost cumpărat de FCSB în ianuarie 2020, când roș-albaștrii au plătit 200 de mii de euro pentru transferul său de la Iași. În Copou, uriașul (1.97 m) din poarta echipei lui Toni Petrea a fost coleg cu Alessandro Caparco, care îi prevede un viitor extrem de strălucit, cu anumite condiții.

ADVERTISEMENT

„Îmi place mult de tot de el (n.r. – Ștefan Târnovanu). Are acea nebunie specifică postului de portar. Îmi place că nu îl simt să aibă teamă. Parcă nu simtea presiunea în timpul meciurilor.

Dar încă nu are multe meciuri jucate. Nu a apucat să simtă oboseala psihică. Vreau să-l văd jucând un campionat întreg. Dar, bravo, lui chiar a ajutat-o pe FCSB la unele faze importante, iar echipa simte că are un om de bază, acolo, în spate.

ADVERTISEMENT

Cred că poate să fie titularul naționalei României într-o zi, de ce nu? Dar trebuie să avem răbdare cu el. Acum câteva luni era la echipa a doua, nici nu prindea lotul, iar acum e titular la FCSB.

Doar să nu începem iar ‘Mbappe al portarilor’ că n-am făcut nimic. După ce greșește o dată iar începem?”, a declarat Alessandro Caparco, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a jucat în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1 în opt partide, perioadă în care a luat doar patru goluri și a menținut intactă de șase ori poarta celor de la FCSB.

Paradă fantastică în finalul derby-ului cu CFR Cluj

Deși a dominat-o copios pe CFR Cluj în derby-ul etapei a cincea din play-off-ul Casa Pariurilor Liga 1, FCSB putea pierde două puncte dacă nu era intervenția salvatoare a lui Ștefan Târnovanu din minutul 90+3.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul moldovean l-a blocat in extremis pe Birligea, la singurul șut expediat de ardeleni pe spațiul porții și, astfel, roș-albaștrii s-au impus pentru prima dată în Gruia după o pauză de opt ani, rezultat care i-a și reintrodus în lupta la titlul de campioană.

  • 300 de mii de euro este cota lui Ștefan Târnovanu, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 5,80 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT