Sport

Ștefan Târnovanu, viitorul titular în poarta echipei naționale: „Are reflexul ăla de a apăra mingea”

Ștfean Târnovanu a fost desemnat omul meciului în FCSB - FC U Craiova 1-1, iar Basarab Panduru îi prevede un viitor în poarta naționalei. Goalkeeperul FCSB spune însă că pentru el mai importantă era o victorie.
01.08.2022 | 12:05
Stefan Tarnovanu viitorul titular in poarta echipei nationale Are reflexul ala de a apara mingea
Omul meciului în FCSB - FC U Craiova, Ștfena Târnovanu este văzut de Basarab Panduru drept un potențial titular al naționalei în viitorul apropiat. Foto: INQUAM Photos / Stefan Constantin
ADVERTISEMENT

FCSB nu a reușit să bifeze primul succes din actuala stagiune a SuperLiga, remizând 1-1 cu FC U Craiova. Barele, în două rânduri, dar și inspirația lui Robert Popa, sunt o explicație.

”Are ceva, îl văd în poarta naționalei”, spune Panduru despre Târnovanu

La fel de adevărat este însă că putea să fie și a doua înfrângere la rând pentru FCSB. Însă Ștefan Târnovanu a făcut un joc excelent. Desemnat omul meciului, goalkeeperul FCSB este văzut de fostul internațional Basarab Panduru drept o soluție pentru națională în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Sigur în intervenții pe tot parcursul jocului. Și, decisiv, în două momente (șutul lui Bauza și lovitura de cap a lui Compagno) care puteau să-i ofere lui FC U Craiova toate cele trei puncte.

Așa se poate rezuma prestația de duminică a lui Ștefan Târnovanu. Una care nu este ieșită din comun, portarul de 22 de ani izbutind o mulțime de isprăvi similare din momentul în care a fost titularizat la FCSB.

ADVERTISEMENT

Și care, în opinia fostului internațional Basarab Panduru va ajunge la națională în doi-trei ani. ”Târnovanu, după părerea mea, dacă o ține tot așa, în următorii 2-3 ani trebuie să fie portarul echipei naționale.

Are ceva, îl văd în poarta naționalei. Nu pot să-ți explic de ce, pentru că în momentul ăsta mai sunt portari interesanți și chiar spuneam că aproape toți portarii din Liga 1 sunt buni.

ADVERTISEMENT

Portarul Craiovei U19 (n.r. – Robert Popa), care a apărat foarte bine, Aioani, Popa. Avem portari cu perspectivă, dar mi se pare că Târnovanu are ceva peste ceilalți.

Scoate niște mingi grele. Șutul ăla a lui Bauza e incredibil, e greu rău. Are reflexul ăla de a apăra mingea, te scoate. Ce e greu aia scoate.

ADVERTISEMENT

Şutul lui Bauza mi s-a părut greu, te arunci jos, dar îmi place ce văd la băiatul ăsta. Părea că Vlad e cel mai mare, cel mai tare, e Messi, dar vezi ce e fotbalul ăsta?, a spus Panduru la Orange Sport.

”Trebuie să începem să câștigăm”

Pentru Ștefan Târnovanu, această prestație, titlul de omul meciului, ori cuvintele frumoase ale experților, nu sunt însă foarte importante. Își dorește altceva. Așa cum a și declarat-o la finele jocului.

”Mai puțin important că am fost desemnat omul meciului dacă n-am câștigat. Trebuie să începem să câștigăm pentru că e un început foarte rău. Avem două egaluri în trei meciuri și e foarte greu.

Trebuie să fim mai inspirați acolo, în față, și trebuie să începem să nu mai primim gol. Nu avem foarte multe meciuri împreună. Dar, cu timpul, vom începe să facem o treabă mai bună.

Trebuie să câștigăm neapărat și în campionat. Se repetă startul nereușit din ultimele sezoane. Nu trebuie să mai stăm la 7-10 puncte în spate și după aceea să încercăm să recuperăm”, a spus Târnovanu la fnalul meciului cu FC U Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT