Stiri sportive

Ştefănescu către Negrilă: „Negoro, simt că mă duc!”

Acesta e materialul pe care FANATIK l-a publicat în ediţia tipărită din 28 iunie 2013. Vi-l redăm integral, textul fiind o ultimă strigare spre viaţă a marelui căpitan al Craiovei Maxima....
20.08.2013 | 18:55
Stefanescu catre Negrila Negoro simt ca ma duc
ADVERTISEMENT

Acesta e materialul pe care FANATIK l-a publicat în ediţia tipărită din 28 iunie 2013. Vi-l redăm integral, textul fiind o ultimă strigare spre viaţă a marelui căpitan al Craiovei Maxima.

Drama lui Costică Ştefănescu: căpitanul „Craiovei Maxima”, care a slăbit 45 de kilograme, i-a făcut o destăinuire cutremurătoare fostului coechipier Nicolae Negrilă

ADVERTISEMENT

Familia Universităţii Craiova, echipa care mai există doar în acte şi al cărei imn începe – ce premoniţie sumbră! – cu versul „De bucurie rar avurăm parte”, suferă din nou. Suferă alături de căpitanul „Craiovei Maxima”. Costică Ştefănescu (62 de ani), liberoul „alb-albaştrilor”, se luptă cu cel mai puternic adversar, boala. Toţi suporterii „Ştiinţei” şi iubitorii fotbalului românesc speră că elegantul fundaş de odinioară va reuşi încă o „deposedare” curată şi va ieşi victorios şi din acest duel inegal. Ştefănescu este internat de trei săptămîni la Spitalul Militar din Bucureşti şi, peste cîteva zile, ar putea pleca la o clinică din Germania pentru un nou consult şi, posibil, pentru un alt tip de tratament.
Foştii colegi au evitat să vorbească despre problemele lui Ştefănescu, dar au ţinut să-i transmită încurajări prin intermediul FANATIK. Boala l-a afectat grav pe fostul internaţional român şi în plan psihic. Măcinat de suferinţă şi de gînduri negre, Costică Ştefănescu i-a făcut o dezvăluire cutremurătoare unui fost coleg. „Am discutat cu el la telefon în urmă cu cîteva zile. Vorbea destul de încet, deoarece are mari probleme la gît şi la stomac. Eu l-am tot încurajat, dar el îmi zicea: . Eu refuz să cred aşa ceva! Mi-a spus că de la 100 de kilograme a slăbit vreo 45, este incredibil!”, ne-a declarat, răvăşit de durere, fostul coleg din apărarea Craiovei, Nicolae Negrilă.

Cum îl ocroteşte familia

Le-au cerut foştilor coechipieri să nu dea detalii
Familia fostului internaţional a făcut scut în jurul acestuia, aşa cum era de altfel şi normal, încercînd să-l protejeze. Foştii colegi au fost rugaţi să nu dea detalii despre diagnosticul şi starea în care se află fundaşul de fier de altădată. Mai mult, soţia i-a luat telefonul ca să nu mai fie obligat să răspundă apelurilor tuturor celor îngrijoraţi de soarta sa, activitate care îl oboseşte destul de tare.

ADVERTISEMENT

Ce l-a marcat pe Ţicleanu

„A slăbit foarte mult”

Aurel Ţicleanu l-a vizitat des pe fostul său căpitan de echipă şi a rămas şocat cît de repede şi de accentuat a slăbit acesta. „Am fost la Costică la spital şi am observat că a slăbit foarte multe kilograme. Vă rog să mă credeţi că îi respect enorm familia şi nu vreau să discut foarte mult public despre problemele lui de sănătate. Am auzit că va pleca în Germania la nişte medici de acolo”, ne-a dezvăluit Aurel Ţicleanu, la fel marcat de problemele fostului coleg.

Pentru ce se roagă Cămătaru

„Sper ca diagnosticul să nu se adeverească”
Rodion Cămătaru s-a declarat, la rîndul său, devastat de necazul legendarului Ştefănescu, dar a evitat să pronunţe public diagnosticul acestuia. „Ştiu că fostul meu căpitan are probleme de sănătate. însă sper că acel diagnostic pe care îl ştiu şi despre care se tot vorbeşte să nu se adeverească. îi urez lui Ştefănescu tot binele din lume”, ne-a spus fostul mare atacant. Emil Săndoi, unul dintre urmaşii lui Ştefănescu în centrul defensivei Universităţii, a aflat, la rîndul său, că diagnosticul este foarte crud. „Am auzit şi eu de gravele probleme de sănătate pe care le are Costică Ştefănescu. Sper să nu aibă diagnosticul de care se vorbeşte prin Craiova, că atunci e de rău pentru dînsul. Eu aveam vreo 19-20 de ani cînd el, alături de Ilie Balaci, erau liderii vestiarului nostru. Sper din tot sufletul să se refacă cît mai repede”, ne-a declarat selecţionerul echipei naţionale de tineret.

ADVERTISEMENT

Susţinere şi de la Lung şi Geolgău

„O să fie un luptător pînă la capăt”

Gheorghiţă Geolgău e cu gîndul alături de fostul său coleg şi din vacanţă. „Acum sînt plecat în Grecia. Am fost în urmă cu cîteva săptămîni la el la spital şi de atunci nu mai am alte informaţii. Ştiu că are probleme de sănătate, însă sper că se va face bine”, ne-a declarat omul care a marcat golul calificării naţionalei României la Campionatul European din 1984. „Ştefănescu este un om deosebit, iar eu sînt sigur că el a fost şi o să fie un luptător pînă la capăt. Am vorbit cu el acum două săptămîni şi sper că o să se facă bine”, a completat Silviu Lung senior, portarul „Craiovei Maxima”.

Badea vrea să-l ajute

„Dacă se deschide vreun cont, aş dona o sumă”

Pavel Badea, unul dintre reprezentanţii de seamă ai generaţiei care a urmat echipei din care a făcut parte şi Ştefănescu, a aflat de la FANATIK de problemele acestui jucător-simbol al Craiovei. „Bădiţă” a propus chiar crearea unui cont în care să se strîngă bani pentru acesta, deşi Ştefănescu are o situaţie materială foarte bună. „Vă rog să mă credeţi că sînt şocat să aflu că Ştefănescu are mari probleme de sănătate. Eu am jucat cu dînsul la un singur an. Dacă se va  deschide vreun cont de ajutor, să ştiţi că aş dona o sumă de bani. Acest om este un simbol al fotbalului românesc”, ne-a declarat Pavel Badea.

ADVERTISEMENT

Mititelul îl elogiază

„Face parte din trioul de aur al Craiovei”

Adrian Mititelu „patronează” de doi ani o echipă dezafiliată, care mai trăieşte doar în acte, dar n-a uitat că Ştefănescu a avut un aport deosebit la cele mai mari rezultate ale „Ştiinţei”. „îi urez tot binele din lume omului care, alături de Ion Oblemenco şi Ilie Balaci, face parte din trioul de aur al marii echipe a Universităţii Craiova. Ştiu că Ştefănescu are mari probleme de sănătate, însă sper că o să-şi revină”, ne-a spus Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

„Nu ştiam de problemele de sănătate ale lui Ştefănescu. El şi Belodedici au fost cei mai buni fotbalişti ai României care au evoluat pe postul de libero. Am şi jucat contra lui, însă am şi fost colegi cînd amîndoi eram secunzii lui Anghel Iordănescu la naţională” (Gabi Balint)

 

13  ani a jucat Costică Ştefănescu la Universitatea Craiova, ajutînd echipa să cucerească 3 titluri şi 4 Cupe