Sporturi

Stefanos Tsitsipas a făcut scandal după o noua eliminare rușinoasă la un Grand Slam: “Sunteți toți niște ciudați”. VIDEO

28.08.2019 | 09:46
Stefanos Tsitsipas a facut scandal dupa o noua eliminare rusinoasa la un Grand Slam Sunteti toti niste ciudati VIDEO

Stefanos Tsitsipas a făcut scandal la finalul meciului pierdut în prima rundă de la US Open în fața rusului Andrey Rublev cu 4-6, 7-6, 6-7 și 5-7. Grecul a fost extrem de vehement la adresa arbitrilor, pe care îi consideră vinovați de eșecul suferit. Numărul 8 în clasamentul ATP nu a suportat înfrângerea, mai ales pentru că se pregătise să ajungă într-o fază superioară a turneului american.

Scandalul făcut de Stefanos Tsitsipas după ce a fost eliminat: „Sunteți toți niște ciudați”

Stefanos Tsitsipas l-a jignit pe arbitrul meciului cu o referire la naționalitatea acestuia. „Ai ceva cu mine, chiar nu știu ce… probabil pentru că ești francez… probabil. Și toți sunteți niște ciudați”, a spus grecul în timpul meciului. Întrebat la sfârșitul partidei de ce l-a făcut pe arbitru „un ciudat”, jucătorul în vârstă de 21 de ani și-a explicat gestul: „Arbitrul de scaun a fost foarte incorect în deciziile pe care le-a avut față de mine în meci”.

„Nu știu de ce arbitrul de scaun a fost împotriva echipei mele, dar s-a tot plâns că echipa mea vorbește într-una în timp ce eu jucam. Este foarte… Chiar nu știu. Consider că nu a avut dreptate, pentru că nu am auzit nimic din ce îmi spuneau cei din echipa mea. Și nu cred că este ceva care să mă poată ajuta în timpul meciului sau să mă facă să fiu mai bun atunci”

  • 21 de ani a împlinit Stefanos Tsitsipas pe 12 august

Dialogul tensionat dintre Tsitsipas și arbitrul francez

Stefanos Tsitsipas a fost foarte nervos la adresa arbitrului francez Damien Dumusois, iar dialogul surprins între cei doi demonstrează tensiunea acumulată în timpul jocului:

Tsitsipas: „Trebuie să mă schimb”

Dumusois: „Dar este prea târziu acum!”

Tsisipas: „Nu-mi pasăăă! […] Ești cel mai groaznic! Cu toții sunteți niște ciudați, sunteți niște ciudați, dă-mi un avertisment, nu-mi pasă!”

Dumusois: „O să-ți dau!”

Tsitsipas: „Hai, dă-mi un avertisment!”

Dumusois: „Penalizare pentru încălcarea timpului, domnule Tsitsipas”

Jucătorul grec a fost apărat de expertul în tenis Alex Corretja, care a i-a dat și un sfat: „Cu toții îl iubim, pe el și stilul său de joc. Dar trebuie să-și dea seama ce are nevoie și ce îi place. A început anul în forță, dar de după Wimbledon și-a cam pierdut calea. Este foarte greu pentru el să-și spună că Andrey Rublev a fost mai bun. Este puțin surprinzător pentru mine să spună că nu se simte inspirat. Îl iubim cu toții și va ajunge foarte mare”.

  • 8 este locul lui Stefanos Tsitsipas în clasamentul ATP
  • 3 turnee ATP a câștigat Tsistsipas în cariera de jucător profesionist (din 2016): Stockholm (Indoor/Hard, 2018), Marsilia (Indoor/Hard, 2019) și Estoril (Outdoor/Clay, 2019)