Sport

Stefanos Tsitsipas, în lacrimi după ce s-a calificat în finala Roland Garros: „Visul meu a fost să joc aici!”. Video

Stefanos Tsitsipas a izbucnit în lacrimi după ce l-a bătut pe Zverev și s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros și și-a îndeplinit visul
12.06.2021 | 00:05
Stefanos Tsitsipas in lacrimi dupa ce sa calificat in finala Roland Garros Visul meu a fost sa joc aici Video
ADVERTISEMENT

O nouă semifinală de vis în turneul masculin de la Paris. Senzația Greciei în tenis, Tsitsipas, s-a calificat în prima finală de Grand Slam din carieră, după un meci maraton.

Numărul cinci în circuitul ATP îl va întâlni în marea finală de pe Philippe Chatrier pe câștigătorul partidei dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic. „Regele zgurii”, Rafael Nadal, a reușit să câștige primul set cu scorul de la 6-3.

ADVERTISEMENT

Stefanos Tsitsipas scrie istorie la Roland Garros. Va juca prima finală din carieră

Stefanos Tsitsipas a fost copleșit de emoții la finalul partidei extrem de disputate în fața germanului Alexander Zverev (numărul 6 ATP), iar spectatorii au aplaudat la scenă deschisă momentul de grație al grecului.

Tsitsipas este foarte atașat de locurile în care a crescut și este mândru de faptul că este grec, fiind primul lucru la care i-a zburat gândul la finalul meciului și a declarat că a visat tot timpul să joace o finală la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să mă gândesc decât la rădăcinile mele, la locul de unde vin, un loc foarte mic din apropiere de Atena. Visul meu a fost să joc aici, visul meu a fost să fiu pe marea scenă de la Paris într-o zi, Nu credeam că voi ajunge atât de departe”, a spus tenismenul extrem de emoționat.

Cum a reușit să depășească un moment critic al meciului cu Zverev

Stefanos Tsitsipas a reușit să treacă cu brio peste un moment extrem de dificil, în care a salvat incredibil trei mingi de break în debutul setului al cincilea și care a fost în cele din urmă decisiv: „A fost atât de intens! Am rămas în viaţă, publicul a fost cu mine, m-a susţinut. Mi-au dat energia lor. Am simţit că există speranţe să revin. A fost foarte dificil”, a mai spus grecul.

ADVERTISEMENT

Tsitsipas a reușit în sfârșit să spargă gheața, după ce a jucat patru finale de Mare Șlem, două la Australian Open (2019, 2021) și încă două la Roland Garros (2020, 2021). Această performanță este o premieră pentru tenisul din Grecia, care nu a mai avut niciodată un jucător într-o finală de Grand Slam, iar Tsitsipas rescrie practic istoria acestui sport în țara sa.

Parcursul lui Stefanos Tsitsipas în acest an la Roland Garros este demn de un finalist pe zgura de la Paris. Grecul i-a eliminat pe rând pe Chardy ( 7-6, 6-3, 6-1), Martinez ( 6-3, 6-4, 6-3), Isner (5-7, 6-3, 7-6, 6-1), Carreno-Busta (6-3, 6-2, 7-5), Medvedev (6-3, 7-6, 7-5), Zverev (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3). Până la meciul in semifinale, Tsitsipas a cedat un singur set, în fața americanului Isner, în turul trei.

ADVERTISEMENT

Meci maraton în fața lui Alexander Zverev: 3 ore și 37 de minute

Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev au oferit un spectacol de zile mari în prima semifinală de la Roland Garros, care s-a întins pe o durată de trei ore și 37 de minute, un meci epuizant pentru ambii jucători.

Zverev a avut parte de o revenire uluitoare, după ce a fost condus cu 2-0 la seturi și părea că grecul de numai 22 de ani va ajunge în semifinale fără să transpire prea mult. Neamțul avea doar o singură finală de GS bifată, la US Open, în 2020, când a piedut în fața lui Dominic Thiem.

Finalul de meci a fost la fel de dramatic, după ce Zverev a salvat nu mai puțin de patru mingi de meci, însă jocul său ofensiv l-a expus și mai mult greșelilor, iar Tsitsipas a venit cu un moral excelent și a reușit să se impună în cele din urmă.

ADVERTISEMENT