Fotbal intern

„Stejarii” au inaugurat stadionul Arcul de Triumf, unde vrea să joace şi FCSB. Cine a marcat primele puncte

28.12.2020 | 14:13
Stejarii au inaugurat stadionul Arcul de Triumf unde vrea sa joace si FCSB Cine a marcat primele puncte
ADVERTISEMENT

Jucătorii din naționala de rugby a României au testat gazonul de pe noul stadion „Arcul de Triumf”. Primii pași au fost făcuți de veteranul Florin Surugiu, Tudor Boldor și președintele Federației, Alin Petrache.

După mai bine de un deceniu, rugbyul românesc are în sfârșit o arenă de de lux, care este pregătită să găzduiască meciurile „stejarilor”.

ADVERTISEMENT

Până la partidele oficiale, doi dintre membrii lotului lui Lynn Howells, Surgiu și Boldor, s-au antrenat pe noua suprafață de joc și au înscris, simbolic, primele puncte pentru „stejari”.

„Stejarii”, primele puncte pe noul stadion Arcul de Triumf

„Am fost emoționat și plăcut surprins de această arenă modernă. Stadionul Arcul de Triumf a fost, este și va rămâne casa rugbyului de la noi. Îmi doresc chiar la meciul cu Belgia, din februarie, să marchez primele puncte pentru națională”, – Tudor Boldor, România.

ADVERTISEMENT

„Îmi doresc să jucăm cu Belgia aici, să se mai ridice din restricții și să fie stadionul plin. Aici este istoria rugbyului românesc, – Florin Surugiu, România.

„Aici s-au format majoritatea generațiilor de jucători ai naționalei, aici au evoluat, au performat și au calificat naționala la competițiile majore importante. Nu pot să spun ce simt când calc pe acest stadion” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

ADVERTISEMENT

La joc s-a băgat și Alin Petreche. Președintele FRR a fost căpitan al „stejarilor” în trecut și a răspuns afirmativ la provocarea lui Boldor și Surugiu.

„Sunt bătrân, dar știu traseele. Îmi face plăcere să fiu mereu lângă jucători, când ei joacă, eu mă simt ca și cum aș fi în teren, am același imbold ca și jucător, să intru pe teren, să fac un placaj… Nu privesc meciul relaxat, sunt foarte nervos, țip urlu, nimeni nu stă lângă mine sau aproape de mine, la 2-3 scaune distanță…” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

ADVERTISEMENT

„Încă mai poate, se mișcă bine, sigur, nu ca pe vremuri…acum a venit rândul meu și al colegilor mai tineri să demonstrăm ce putem” – Tudor Boldor, România.

Calificarea la Cupa Mondială din 2023, obiectiv primordial

În februarie 2021, naționala lui Lynn Howells va juca restanța cu Belgia, partidă amânată de două ori în 2020 din cauza pandemiei COVID-19. După acel meci, „stejarii” vor începe pregătirea pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța.

„Va fi un an dificil 2021, sperăm la o victorie categorică cu Belgia, apoi să ne pregătim pentru Campionatul European, jucăm cinci meciuri de calificare, apoi în 2022 alte cinci partide și sperăm ca la final de 2022, să ne bucurăm de o calificare directă la Cupa Mondială din Franța din 2023” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

„O calificare la Cupa Mondială este un vis, îmi doresc nespus de tare și sunt foarte motivat să realizez acest lucru” – Tudor Boldor, România.

Florin Surugiu a ajuns la 36 de ani și e unul dintre veteranii naționalei româniei. Înainte să agațe ghetele în cui, rugbystul Stelei își dorește să aibă parte de un meci de povestit nepoților alături de „stejari”.

„Sper să fiu sănătos și să mă retrag din națională la un meci de la Cupa Mondială” – Florin Surugiu, România.

FCSB vrea și ea să joace pe Arcul de Triumf

Naționala de rugby a României nu este singura echipă care abia așteaptă să aibă meciuri pe noua „bijuterie”. Gigi Becali a declarat că și-ar dori ca FCSB să evolueze în fieful „stejarilor”. Acest lucru nu îi prea convine lui Alin Petreche, președintele FRB dorind ca noua arenă să fie folosită în exclusivitate pentru rugby.

  • 8200 de locuri este capacitatea noului stadion Arcul de Triumf.
  • 37 de milioane de euro este costul arenei pe care vor evolua „stejarii”.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,00 este cota pentru „total goluri 2-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT