Sporturi

VIDEO. “Stejarii”, lăudaţi de presa franceză: “CURAJOŞI!”

UPDATE, ora 08:11 / Presa franceză nu s-a arătat prea încîntată de victoria în faţa României, scor 38-11, considerînd că prestaţia "cocoşilor" trebuie mult îmbunătăţită în...
24.09.2015 | 00:08
VIDEO Stejarii laudati de presa franceza CURAJOSI
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 08:11 / Presa franceză nu s-a arătat prea încîntată de victoria în faţa României, scor 38-11, considerînd că prestaţia “cocoşilor” trebuie mult îmbunătăţită în următoarea perioadă. “Stejarii” au fost lăudaţi, în special pentru prima parte a jocului.

“A fost nevoie de mai bine de o oră de joc pentru a putea depăşi cu adevărat o echipă a României foarte curajoasă. Românii erau deja epuizaţi şi s-a văzut că nu au o bancă suficient de puternică pentru acest nivel. Totuşi, Franţa trebuie să joace mult mai bine în următoarele meciuri pentru a spera la fazele finale”, notează lexpress.fr.

ADVERTISEMENT

……………………………………………………………………

Următorul meci al României se va disputa duminică, de la ora 18:45, cu Irlanda.

FINAL DE MECI! Franţa cîştigă meciul cu 38-11!

Min. 78: Eseu pentru Franţa!

Min. 74: ESEU PENTRU ROM NIA! Ursache reuşeşte primul eseu pentru România de la acest Campionat Mondial! VEZI AICI FAZA VIDEO

Min. 69: Un nou eseu pentru Franţa. Sîntem conduşi cu 31-6!

Min. 67: Francezii reuşesc un nou eseu şi conduc cu 24-6.

Primele 20 de minute din repriza secundă au fost foarte echilibrate, fără nici un punct reuşit!

A ÎNCEPUT REPRIZA SECUNDĂ!

FINALUL PRIMEI REPRIZE!

Min. 38: 17-6! România mai pune 3 puncte în dreptul scorului!

Min. 35: 17-3 pentru Franţa! Parra transformă din nou şi francezii se desprind în doar 5 minute

Min. 34: 15-3 pentru Franţa! “Cocoşii galici” culcă din nou mingea în terenul ţintă al României

ADVERTISEMENT

Min. 30: Eseu pentru Franţa!

Min. 19: Franţa – România 3-3! Florin Vlaicu transformă fără probleme lovitura de pedeapsă din 5 metri.

Min. 8: 3-0 pentru Franţa! Morgan Parra a transformat fără emoţii lovitura de penalitate.

A început partida.

UPDATE / În cîteva minute începe meciul!

România începe aventura la a 8-a Cupă Mondială de rugby într-un meci cu una dintre favoritele competiţiei, Franţa. “Stejarii” sînt doar una dintre cele 12 naţiuni care au participat la toate Cupele Mondiale din istorie, iar competiţia din Anglia e una în care România are aşteptări mari.

ADVERTISEMENT

MECIUL ROM NIA – FRANŢA ARE LOC MIERCURI DE LA ORA 22:00 

În schimb nu sînt aşteptări mari de la primul meci, Franţa fiind în acest moment o echipă cu pretenţii de titlu mondial. “Stejarii” au ca obiectiv 2 victorii împotriva Italiei şi Canadei, fapt care ne-ar asigura calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, care se va desfăşura în Japonia.

Singurul GIGANT din rugby învins de “Stejari”

Chiar dacă acum nu ne putem apropia ca valoare de Franţa, situaţia nu a fost mereu aşa. “Cocoşii” sînt singura naţională pe care România a învins-o, nu o dată, ci de 8 ori de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Nu există naţională de rugby împotriva căreia să fi jucat mai multe meciuri. În total, între cele două naţiuni s-au jucat 49 de meciuri. 39 de partide au fost cîştigate de Franţa, România s-a impus de 8 ori, 2 meciuri fiind încheiate la egalitate.

Ultima victorie a României împotriva Franţei a fost obţinută pe 24 mai 1990 într-un meci test de la Auch. “Stejarii” s-au impus cu 12-6 după un meci încheiat la mare luptă.

“Cocoşii” îşi menajează vedetele

Franţa va aborda relaxată disputa împotriva României de miecuri. “Cocoşii” îşi menajează cîţiva oameni de bază pentru acest meci, drept pentru care antrenorul Phillipe Saint-Andre a decis să schimbe puţin echipa faţă de partida cu Italia, cîştigată 32-10. Cea mai mare absenţă a francezilor va fi uvertura Michalak, înlocuit du Morgan Parra, un  transformeur.

Echipele de start în Franţa – România:

Franţa: Dulin – Guitoune, Fickou, Fofana, Nakaitaci – Tales, Parra – Ouedraogo, Picamoles, Nyanga – Flanquart, Le Roux – Atonio, Szarzewski (căpitan), Debaty

Rezerve: Kayser, Ben Arous, Mas, Maestri, Chouly, Kockott, Michalak, Basta. Selecţioner: Philippe Saint-Andre.

România: 1.Mihai Lazar , 2. Otar Turashvili , 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan , 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci , 8. Mihai Macovei (cpt), 9. Florin Surugiu , 10. Dănuţ Dumbravă , 11. Adrian Apostol , 12. Florin Vlaicu , 13. Paula Kinikinilau , 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu
Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horaţiu Pungea, 19. Ovidiu Toniţă, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Ionuţ Botezatu, 23. Csaba Gal

Calculele României

România are drept principal obiectiv cîştigarea meciului împotriva Canadei, cel mai accesibil adversar. În condiţiile unei victorii împotriva Canadei, “stejarii” pot să joace meciul decisiv pentru locul 3 în grupă împotriva Italiei, formaţie care e greu de crezut că poate încurca Irlanda, una dintre favorite.

“Stejarii” trebuie, aşadar să se concentreze pe ultimele 2 meciuri din grupa D. Începutul infernal cu Franţa şi Irlanda nu e încurajator, dar dacă România va reuşi victorii împotriva Canadei şi Italiei, va obţine cea mai mare performanţă din istorie la un campionat mondial, 2 victorii la o ediţie şi locul 3, direct calificant la ediţia viitoare de la Cupa Mondială.

Clasament: 

grupa D

 

ADVERTISEMENT