ADVERTISEMENT
News

Stelian Ion a trimis la CSM proiectul de desființare a Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie

Autor: Alexandru Năstase | 31.12.2020 | 12:20
Stelian Ion a trimis la CSM proiectul de desființare a Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie
Stelian Ion, ministrul Justitiei, în timpul unei conferințe de presă. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Stelian Ion a trimis la CSM proiectul de desființare a Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie. Ministrul a făcut acest anunț într-o declarație de presă susținută chiar în ultima zi a anului. 

ADVERTISEMENT

Acesta așteaptă acum obținerea unui aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru desfiinţarea secției.

“Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare acte normative, în sensul de a face unele corecturi proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz.

ADVERTISEMENT

Decizia luată de Stelian pentru desființarea Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie

Am făcut acest lucru, iar în cursul zilei de astăzi vom trimite către CSM proiectul. Vreau să vă fac precizarea că, din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa-zisele super-imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor, pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege.

Am avut o colaborare bună cu CSM până în prezent, am obţinut acele avize şi sunt optimist că şi pe viitor se va întâmpla acelaşi lucru şi vom obţine un aviz din partea CSM pe acest proiect de lege”, a declarat Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

În același timp, ministrul Justiţiei a explicat că are nevoie mai întâi de acordul CSM, după care proiectul va fi aprobat de către Guvern şi apoi va fi depus în Parlament.

“Ca interval de timp, este greu să estimezi cu exactitate, dar îmi doresc ca până la sfârşitul lunii martie, cel târziu, să avem adoptat un astfel de proiect şi să intrăm în normalitate.

ADVERTISEMENT

Este un termen pe care îl consider rezonabil şi care poate fi îndeplinit, dar nu ţine numai de instituţia noastră.

Noi ne vom face treaba cu celeritate să spun aşa, va ţine şi de Parlament, însă vă pot spune că avem o colaborare bună cu Parlamentul şi sunt convins că lucrurile vor merge accelerat şi acolo”, a mai spus Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!