News

Stelian Ion, pe lista neagră a lui Iohannis. Ar putea fi demis din funcţia de ministru al Justiţiei

Klaus Iohannis i-a pus gând rău lui Stelian Ion. Acesta din urmă ar putea fi demis din fruntea Ministerului Justiției
06.08.2021 | 14:41
Stelian Ion pe lista neagra a lui Iohannis Ar putea fi demis din functia de ministru al Justitiei
ADVERTISEMENT

Șeful statului își dorește remanierea ministrului justiției, potrivit unor surse ale publicației G4Media. Președintele este nemulțumit de activitatea lui Stelian Ion.

USR PLUS este, însă, de partea ministrului, iar o eventuală demitere fără acordul partidului care face parte din coaliție ar putea să ducă la o nouă criză guvernamentală.

ADVERTISEMENT

Stelian Ion, pe lista neagră a lui Iohannis. Ar putea fi demis din funcţia de ministru al Justiţiei

Stelian Ion continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, iar Klaus Iohannis este nemulțumit de acest lucru.

În plus, ministrul a lansat, fără acordul președintelui concursul pentru ocuparea posturilor de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și pentru șefii de secție de la DNA și Parchetul General.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, încă din primăvara acestui an, Stelian Ion i-ar fi transmis lui Iohannis că intenționează să demareze concursurile pentru posturile menționate mai sus. Șeful statului nu și-a dat acordul.

Ulterior, ministrul, fiind în situația în care ar fi putut să fie blamat pentru că nu a acționat, a demarat procedura. Aceasta ar urma să se finalizeze pe 16 septembrie, când propunerile ministerului vor ajunge la CSM.

ADVERTISEMENT

Iohannis nu a fost foarte încântat că numirile nu au fost discutate cu el. Cu privire la desființarea SIIJ, liderul de la Cotroceni a declarat public că nu este încântat de cum merg lucrurile.

Iohannis și Stelian Ion, contre pe tema desființării SIIJ

Miercuri, 4 august, în timpul unei conferințe de presă, Iohannis a fost întrebat desspre funcționarea colaiției de guvernare. Șeful statului nu a ezitat în a spune ce nu îi convine.

ADVERTISEMENT

„SIIJ nu a fost desființat, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției – nici nu există un proiect acceptat în coaliție,” a spus el.

„Și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută”, a adăugat.

Ministrul Justiției a răspuns acuzațiilor printr-o postare pe Facebook. El a explicat că proiectele sunt blocate în Parlament, dar și în coaliția de Guvernare, de UDMR.

ADVERTISEMENT