News

Stelian Ion, USR, detalii despre negocierile de la Cotroceni. Ce știa Iohannis când l-a numit pe Cioloș premier

Stelian Ion, fost Ministru al Justiției, a oferit miercuri despre negocierile care au avut loc la Cotroceni, la începutul acestei săptămâni.
13.10.2021 | 21:30
Stelian Ion USR detalii despre negocierile de la Cotroceni Ce stia Iohannis cand la numit pe Ciolos premier
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a fost desemnat de către președintele României drept candidat pentru funcția de premier, în urma consultărilor avute cu partidele politice.

Stelian Ion a făcut arte din echipa care s-a dus la Cotroceni pentru a participa la consultările între USR și Klaus Iohannis, alături de alți lideri din partid.

ADVERTISEMENT

Stelian Ion oferă detalii despre negocierile de la Cotroceni. Ce știa Iohannis când l-a desemnat pe Cioloș

“Este important că nu s-au închis ușile, era și posibilitatea astea, dar faptul că au agreat cei trei lideri că se vor întâlni din nou vineri este o veste bună.

Sunt lucruri de lămurit, programul de guvernare trebuie discutat, noi am spus că trebuie să ne asumăm acele reforme. Am fost singurul partid care și-a asumat guvernarea în aceste condiții dificile.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne așezăm la masă și să pornim de la ce facem mai departe împreună și dacă ne angajăm să facem acele lucruri, să nu rămână și pe hârtie.

Este exclus să negociem cu USR și cu AUR, noi am sus că vrem să refacem coaliția cu PNL și UDMR. PNL cu obstinație tot repetă obsesiv acest refren al așa-zisei coaliții dintre PSD USR și AUR.

ADVERTISEMENT

Nu a existat și nu va exista niciodată, este doar un exercițiu de comunicare, vor să creeze aparența asta. Singura alternativă pe care o are PNL este să refacă USL-ul. 

În momentul în care am fost la Cotroceni, s-a știut acest lucru și i-am sus președintelui că nu avem de gând să negociem cu PSD și AUR. Domnul președinte când l-a desemnat pe Dacian Cioloș avea toate datele și anume că, singura varianta posibilă este refacerea coaliției.

ADVERTISEMENT

De aceea este importantă pe viitor și implicarea președintelui și am încredere că influența poate fi una benefică și ar putea să îi convingă pe colegii de la PNL să refacem coaliția.

Noi am sus de la bun început că noi ne dorim refacerea coaliției, nu am sus niciodată altceva. Problema a fost cu coordonarea coaliției de către Florin Cîțu, nu a avut cele mai bune decizii. Gesturile politice care au dus la această criză au provenit de la Florin Cîțu.

Noi i-am sus președintelui că avem intenția de a o reface și pentru asta am cerut mandatul, nu pentru a negocia cu PSD-ul sau cu AUR. președintele a luat act, a dat un mandat lui Dacian Cioloș”, a declarat Stelian Ion la Digi24.

ADVERTISEMENT