Fotbal intern

EXCLUSIV. Ceartă monstru! S-a rupt vestiarul! Filip, afară din lot!

Steliano Filip a fost scos din lot dupa o cearta cu antrenorul Contra! Dinamo stă pe un butoi de pulbere. La pauza meciului cu Poli Timişoara, Cosmin Contra şi jucătorii s-au certat în vestiar!...
16.09.2017 | 00:07
EXCLUSIV Cearta monstru Sa rupt vestiarul Filip afara din lot
ADVERTISEMENT

Steliano Filip a fost scos din lot dupa o cearta cu antrenorul Contra! Dinamo stă pe un butoi de pulbere. La pauza meciului cu Poli Timişoara, Cosmin Contra şi jucătorii s-au certat în vestiar!

În acest moment, situaţia de la Dinamo e una din ce în ce mai tensionată. Practic, toată atmosfera excelentă din sezonul precedent s-a dus pe apa sâmbetei, iar în lot neînţelegerile între jucători şi între jucători şi antrenor au explodat la pauza meciului cu Poli Timişoara.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a fost secretul succesului de la Dinamo în sezonul precedent. Antrenorul de 41 de ani a venit în locul lui Ioan Andone chiar pe finalul sezonului regulat şi a reuşit să ducă echipa în play-off şi în cupele europene, reuşind să şi câştige primul trofeu după o lungă perioadă de secetă, Cupa Ligii. În acest sezon însă, lucrurile nu doar că nu mai stau aşa cum erau în primivară ci, mai mult decât atât, situaţia a trecut de perioada de tensiune şi s-a ajuns chiar la conflict deschis!  Pauza meciului cu Poli Timişoara a fost punctul culminant şi momentul în care cele două tabere au trecut de la un conflict mocnit la un scandal în toată regula.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

„De ce vorbeşti aşa cu noi?”

Era 1-1 şi Cosmin Contra îşi pregătise un discurs dur, menit să-şi trezească echipa, care fusese egalată în finalul primei reprize. Numai că, spre stupoarea tehnicianului, acesta nici n-a apucat să spună mai mult de câteva fraze dure, că a şi fost contrat de jucători! Şi a început o ceartă în toată regula, cu antrenorul de-o parte şi cu tabăra fotbaliştilor români de cealaltă, cu Steliano Filip şi Sergiu Hanca pe post de portavoci. Informaţiile FANATIK.RO spun că lucrurile nu au degenerat într-un conflict fizic pentru că antrenorul, de obicei cu un stil mai agresiv, a rămas de această dată perplex în faţa replicii date de jucători!  Grupul fotbaliştilor români i-a reproşat deschis lui Contra faptul că le vorbeşte urât şi că el e cel care strică atmosfera în vestiar!

ADVERTISEMENT

Katsikas şi Salomao, principalele ţinte

Au început,apoi, sub privirile perplexe ale tehnicianului, şi un „tir” la adresa a doi jucători. E vorba de grecul Giorgios Katsikas şi de portughezul Diogo Salomao. Lui Katsikas, colegii i-au reproşat că nu joacă nimic de când a venit şi că îl încurcă pe Nedelcearu, iar lui Salomao i s-a strigat că e prea lent şi că trebuie să dea drumul mai repede la minge! Aşa s-a derulat pauza în vetstiarul celor din Ştefan cel Mare, iar rezultatul s-a văzut imediat: „câinii” au făcut o repriză secundă execrabilă, iar Timişoara putea să câştige şi cu 5-1, ratând ocazii monumentale.

De unde vine conflictul

Toată atmosfera la Dinamo a început să se strice din momentul în care Dan Nistor s-a contrat la un antrenament cu tehnicianul de 41 de ani. Nistor s-a erijat în cel care a dat voce nemulţumirilor mocnite din vestiar, principalul „cap de acuzare” la adresa lui Contra fiind acela că le vorbeşte urât jucătorilor şi că le dă pedepse pentru te miri ce. Atunci, cearta chiar a fost la un pas să degenereze într-un conflict fizic. Dan Nistor a fost, de atunci, trecut pe lista neagră şi a fost cedat cu prima ocazie la CFR Cluj, la schimb cu Nascimento. Nistor devise unul dintre liderii vestiarului în „Ştefan cel Mare”, iar conflictul deschis între cei doi a dus la dinamitarea întregii atmosfere. Între timp, Nistor a fost îndepărtat, dar conflictul a rămas.

ADVERTISEMENT

Plecarea la naţională ar fi ieşirea perfectă

După meciul cu Timişoara, Cosmin Contra a vorbit pentru prima oară de plecare. Cu o mină obosită, tehnicianul lui Dinamo a spus că poate ar fi o soluţie să plece el de la echipă. Interesant este că şi patronul Ionuţ Negoiţă este de aceeaşi părere, doar că acum caută o soluţie pentru acest lucru, mai ales că nu are nici înlocuitor pentru Contra. O eventuală ofertă venită din partea Federaţiei Române de Fotbal ar însemna o soluţie perfectă pentru toată lumea.

Urmarea: Filip a fost scos din lot!

Urmarea certurilor de la pauza meciului cu Timişoara a venit de-abia vineri, când Cosmin Contra a anunţat că jucătorul nu va fi în lotul pentru meciul cu Craiova. “Steliano Filip nu va face parte din lotul pentru acest meci. Nu din cauza la ceea ce s-a întâmplat cu suporterii, ci pentru că eu am considerat că nu este de folos pentru această partidă. Pentru meciul cu Craiova, am nevoie de alte soluţii. Am considerat că este mai important să am pe bancă 4-5 jucători tineri care au dorinţa aceea de a munci pentru fiecare minge. Probabil e vina mea că nu am observat anumite lucruri, dar se mai întâmplă” , a spus Contra la conferinţa de presă premergătoare partidei.

ADVERTISEMENT