Fotbal international

Steliano Filip, în lotul lui Hajduk Split pentru returul cu FCSB. Absență importantă în trupa croaților

14.08.2018 | 20:32
Steliano Filip in lotul lui Hajduk Split pentru returul cu FCSB Absenta importanta in trupa croatilor
ADVERTISEMENT

Steliano Filip a fost la mijlocul unor șicane destul de dure pe parcursul acestei săptămâni, dar fundașul român va face în sfârșit parte din lotul lui Hajduk Split și ar putea să joace pe Național Arena, la returul duelului cu FCSB din turul 3 preliminar al Europa League.

Site-ul oficial al clubului croat a anunțat că Hajduk va face miercuri deplasarea la București, iar Steliano Filip se află în lotul de 20 de jucători pentru meciul cu FCSB. Iată fotbaliștii deplasați de echipa din Split în Capitală, în ordinea numerelor de pe tricou:

ADVERTISEMENT

Edin Šehić, Borja López, Božo Mikulić, Hamza Barry, Ádám Gyurcsó, Mirko Ivanovski, Mijo Caktaš, Michele Šego, Ante Palaversa, Josip Juranović, Jairo, Ahmed Said Said, Stanko Jurić, Stipe Vučur, André Fomitschow, Fran Tudor, Ardian Ismajli, Marin Ljubić, Josip Posavec și Steliano Filip.

Din echipa croaților va lipsi căpitanul Zoran Ninic, Dino Besirovic, dar și portarul Tomislav Duka, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

Croații vor susține miercuri, de la ora 20:00, antrenamentul oficial pe Arena Națională înaintea duelului din returul Europa League, în compania trupei lui Nicolae Dică.

Steliano Filip, în lotul lui Hajduk Split, după ce a fost acuzat că este gras

Steliano Filip a ratat lotul lui Hajduk Split în ultima perioadă și a prins doar 150 de minute de când a fost transferat în iarnă la echipa croată. Mai mult, în presă a apărut speculația că s-ar fi întors în cantonament fiindcă era prea gras. Potrivit celor de la Telekom, Filip ar fi avut cu 8 kilograme peste cât ar fi trebuit să cântărească. Mai mult, jurnaliștii croați susțin că Filip nu are șanse să joace înaintea lui Fomitschow: „Steliano n-are nicio șansă să prindă lotul pentru că se mizează mai mult pe Andre Fomitschow, un jucător foarte bun pe partea stângă. Antrenorul Kopici are mai multă încredere în calitățile pe care le are Andre. Steliano nu prea are șanse să schimbe ceva, iar cifrele lui de la venirea la Hajduk spun totul. 152 de minute în câteva apariții extrem de rare la meciurile din campionat”, a declarat un jurnalist croat.

ADVERTISEMENT

FIlip a replicat imediat, cu o poză pe rețelele de socializare în care stătea pe cântar. Steliano a avut și un mesajpentru cei care au distribuit zvonul că nu ar avea greutatea optimă: Am 75 de kilograme, greutatea mea optimă. Am venit din vacanță în iunie, acum două luni, cu câteva kilograme în plus, dar când s-a terminat perioada de cantonament eram deja la greutatea optimă.Motivul pentru care nu fac parte din lot este altul, dar nu vreau să îl dezvălui acum. Lumea vorbește aiurea, fără să știe despre ce e vorba”, a spus Steliano Filip.

Și  Zeljko Kopic, antrenorul lui Hajduk Split, a fost întrebat despre situaţia fundaşului român, iar răspunsul antrenorului croat a fost unul evaziv. “Nu urmăresc reţelele de socializare. Ţin la sănătatea mea mentală. Prestaţiile jucătorilor sunt măsurate mereu. Cum şi cât aleargă, câte dueluri câştigă sau pierd şi ce greutate au”, a declarat Zeljko Kopic.

ADVERTISEMENT

FCSB – Hajduk Split se joacă joi, 16 august, de la ora 21:30, pe Arena Națională din București.  Meciul va fi televizat pe Pro Tv și va putea fi urmărit în format Live VIdeo pe www.fanatik.ro.

ADVERTISEMENT