Sport

Steliano Filip, „mărul stricat” din vestiarul lui Dinamo. El e omul care a propus transferurile. Exclusiv

FANATIK vă prezintă, în exclusivitate, detalii neștiute despre influența pe care Steliano Filip (27 de ani), fundașul lui Dinamo, o are în vestiarul „câinilor”.
04.12.2021 | 14:49
Steliano Filip marul stricat din vestiarul lui Dinamo El e omul care a propus transferurile Exclusiv
Steliano Filip și Mircea Rednic
ADVERTISEMENT

Dinamo trece prin cea mai grea perioadă din istorie. Formația din „Ștefan cel Mare” se află pe penultimul loc din Casa Pariurilor Liga 1, cu doar nouă puncte obținute după 18 meciuri jucate, și riscă să retrogradeze, la finalul sezonului.

Vineri, trupa lui Mircea Rednic a suferit o înfrângere „usturătoare”, scor 0-1, în partida cu Academica Clinceni, echipă aflată pe ultimul loc în clasament. Golul victoriei, pentru gazde, a fost marcat de Patriche Nichita, în minutul 33.

ADVERTISEMENT

Steliano Filip, „mărul stricat” din vestiarul lui Dinamo

Steliano Filip este un jucător cu ștate vechi la Dinamo. Acesta a evoluat timp de șase ani pentru „câini”, în perioada 2012-2018. Iar, în luna ianuarie a acestui an, a revenit la echipa sa de suflet.

Perioada lungă în care a evoluat în tricoul roș-alb l-a transformat pe Steliano Filip într-un jucător important, în vestiarul dinamoviștilor, care se implică inclusiv în transferurile formației bucureștene.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Steliano Filip este cel care i-a propus la echipă pe Gabi Torje, Cosmin Matei și Constantin Nica. Primii doi au fost aduși în această toamnă. Iar Nica a fost semnat, în vară, cu nouă zile înainte ca antrenorul Dusan Uhrin să părăsească echipa.

Jucătorii „aduși” de Steliano Filip au dezamăgit

Deși cei trei jucători propuși de Steliano Filip, la Dinamo, sunt experimentați, aceștia nu au reușit să-și pună amprenta în jocul formației din „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Constantin Nica (28 de ani) a bifat o singură partidă pentru „câini”, în optimile Cupei României. Atunci, Dinamo a fost învinsă de FC Argeș, 1-2, iar, în urma acestui meci, antrenorul Mircea Rednic a decis să-l excludă din lot pe Constantin Nica, din cauza evoluției slabe.

Cosmin Matei (30 de ani) a semnat în luna septembrie cu Dinamo și, până în prezent, a evoluat în zece partide pentru echipa bucureșteană, însă fără să impresioneze. Mijlocașul a reușit să înscrie un singur gol, în „16-imile” Cupei României, când Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, 1-0.

ADVERTISEMENT

Gabi Torje este singurul care a adus un plus la Dinamo, odată cu revenirea sa. Însă, evoluțiile sale nu au fost constant bune. Extrema, în vârstă de 32 de ani, a dat patru goluri și două asisturi în 11 meciuri pentru Dinamo.

Steliano Filip, o problemă și pentru antrenorii precedenți

Influența lui Steliano Filip le-a dăunat inclusiv antrenorilor Dusan Uhrin, respectiv Dario Bonetti. Potrivit informațiilor FANATIK, Steliano Filip, susținut de prietenul Constantin Nica, a influențat plecarea lui Dusan Uhrin de la echipă, din această vară.

În următoarea partidă de campionat, Dinamo o va întâlni, acasă, pe Chindia Târgoviște. Meciul este programat luni, 13 decembrie, la ora 20:30

  • 11,44 milioane de euro este cota lotului lui Dinamo, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT