Fotbal intern

Steliano Filip revine la Dinamo în meciul cu Academica. Ce alt jucător a mai recuperat Gigi Mulțescu. Exclusiv

08.04.2021 | 14:14
Steliano Filip revine la Dinamo in meciul cu Academica Ce alt jucator a mai recuperat Gigi Multescu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Steliano Filip s-a recuperat după accidentarea suferită și ar putea juca cu Academica Clinceni. Fundașul dinamovist însă nu e singurul jucător recuperat de Gheorghe Mulțescu.

Vești bune pentru suporterii dinamoviști înainte de partida din etapa a 30-a din Casa Pariurilor Liga 1, dintre Dinamo și Academica Clinceni, care se va disputa vineri, de la ora 20:30. Doi titulari vor reveni pe teren în ultima partidă din sezonul regulat, într-un moment extrem de important.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru, fost antrenor în Ștefan cel Mare, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre această partidă, pe care a pregătit-o extrem de bine, mai ales că îi cunoaște foarte bine pe mai mulți jucători ai lui Dinamo.

Vlad Achim revinr la Dinamo pentru meciul cu Academica Clinceni

Gheorghe Mulțescu a avut probleme mari de efectiv cu CFR Cluj, iar cu Academica Clinceni va mai avea încă trei jucători suspendați. Dar sunt și vești bune pentru antrenorul „câinilor”. Din informațiile FANATIK, Steliano Filip ar putea fi apt de joc după accidentarea care l-a ținut departe de teren la ultimele două partide. Fundașul stânga s-a lovit în meciul de pe 15 martie cu FC Argeș, iar de atunci a avut un program special și s-a antrenat separat.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile s-a antrenat normal și se simte mai bine, așa că ar putea să fi în lot pentru partida cu Academica Clinceni. O altă revenire importantă este cea a lui Vlad Achim, care a fost infectat cu coronavirus și a rămas în urmă cu pregătirea, nefiind utilizat în ultima etapă cu CFR Cluj.

Chiar și dacă mijlocașul nu ar fi fost 100% pregătit, era singura soluție pentru Gheorghe Mulțescu, după ce Paul Anton, Florin Bejan și Alexandru Răuță sunt suspendați. În caz contrar, ar fi trebuit să apeleze la un junior. În plus, Ahmed Bani, care a înscris singurul gol în tricoul alb-roșu pentru Dinamo chiar împotriva Clinceniului, la doar 17 ani, va fi în lot pentru această partidă.

ADVERTISEMENT

Mihai Eșanu nu va fi în lot nici cu Academica Clinceni

Pe de altă parte, FANATIK a aflat că Gigi Mulțescu va trebui să îl folosească și la această partidă în poartă pe norveginaul Gudmund Kongshavn. Mihai Eșanu este în continuare nerefăcut, după ce s-a accidentat la un antrenament la EURO U21. Tânărul portar al lui Dinamo are dureri și se antrenează separat cu un program special.

Joseph Akpala, ultimul transfer al lui Dinamo, s-a antrenat și el la Săftica cu lotul „câinilor” și a surprins prin forța fizică. Astfel, atacantul belgian de origine nigeriană va debuta cât de curând, mai ales că Gigi Mulțescu are probleme de efectiv în atac.

ADVERTISEMENT

Dinamo e pe locul 14 în Casa Pariurilor Liga 1 și are doar două puncte în ultimele nouă partide înaintea meciului de pe teren propriu cu Academica Clinceni. Cu o înfrângere, „câinii” ar putea să ajungă chiar pe locul 15 în cazul în care Hermannstadt meciul de pe teren propriu cu Poli Iași.

  • 9 meciuri consecutive fără victorie are Dinamo în Liga 1
  • 27 ianuarie 2021 e data ultimei victorii a „câinilor” pe teren propriu
ADVERTISEMENT