Sport

”Câinii” Gabi Torje și Steliano Filip vor să devină ”lupii de pe Ștefan cel Mare”! În ce își bagă banii mai nou dinamoviștii. Video

Gabriel Torje și Steliano Filip au decis să intre în business-ul cu NFT-uri, cea mai la modă afacere în acest moment și care a prins un avânt extraordinar și în România.
10.03.2022 | 09:51
Cainii Gabi Torje si Steliano Filip vor sa devina lupii de pe Stefan cel Mare In ce isi baga banii mai nou dinamovistii Video
ADVERTISEMENT

Aflat din nou în mijlocul evenimentelor de la Dinamo, Steliano Filip a intrat într-o nouă afacere, la care a aderat și Gabi Torje.

Steliano Filip și Gabi Torje, investiție pentru viitor în NFT

Cei doi jucători ai lui Dinamo au intrat într-unul dintre cele mai la modă afaceri în acest moment: NFT-urile. Pentru necunoscători, NFT-urile sunt bunuri digitale, care nu există fizic, dar pentru care unii oameni de afaceri sunt dispuși să plătească milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Inițialele  NFT vin de la „non-fungible token”. Token-ul nu poate fi replicat și este o dovadă care îți oferă acces la o valoare digitală. Astfel, ele devin niște bunuri digitale unice, care îi atrag foarte mult pe colecționari.

Această afacere a luat un avânt extraordinar în România, iar Steliano Filip a fost primul dinamovist care a luat decizia să investească. Ulterior i s-a alăturat și Gabi Torje, care a avut probleme financiare, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate, visând probabil să se transforme din ”câini” în ”lupii de pe Ștefan cel Mare, după modelul omologului lor de pe Wall Street.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steliano Filip (@steliano7filip)

În afacerile cu NFT-uri au fost atrași și mulți alți sportivi, artiști sau rapperi precum Snoop Dogg. În mare, cam tot ce înseamnă vedete, care produc sau dețin lucruri pentru care fanii sunt gata oricând să scoată bani din portofel. În fine, criptomonede din portofelul electronic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrei Gabriel Torje (@torje_gabriel)

Gabi Torje are probleme în afaceri. Ce pierderi a suferit

FANATIK a aflat că restaurantul său din București a intrat în insolvență din cauza pandemiei, chiar dacă statul i-a oferit un ajutor financiar.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Dinamo a mutat sediul firmei din Capitală la Deva și speră că va reuși să își redreseze în cele din urmă business-ul. Restaurantul activa într-un mall din Deva, iar în 2019 a avut profit.

Restaurantul a intrat în insolvență pentru neplata chiriei către proprietarii mall-ului, chiar dacă centrele comerciale au fost închise luni de zile din cauza pandemiei: „Sunt concentrat pe altceva acum, pe partea fotbalistică. Nu aş dori să discut despre acest subiect. Firma este în regulă. Pot să vă asigur de asta”, a declarat Gabriel Torje pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Statul a intervenit, iar jucătorul va primi un ajutor în valoare de 50.000 de euro. Dacă în 2019 Torje a înregistrat un profit brut cu restaurantul de 20981 de lei, în 2020 a avut pierderi o pierdere netă de 231280 de lei.

ADVERTISEMENT