EXCLUSIV. Negoiţă vinde vedetele! Discuţia decisivă: "Asta e suma"

Dinamo, transfer, steliano filip, Sergiu Hanca, Ionut Hegoita

Dinamo pregăteşte "lichidarea de stoc" la finalul acestui sezon, iar primii vizaţi sunt chiar jucătorii cu nume din lotul lui Vasile Miriuţă. Şi dacă Adam Nemec intră în ultimele şase luni de contract şi va fi aproape sigur cedat, surpriza vine din altă parte. Doi dintre cei mai reprezentativi fotbalişti ai echipei, Steliano Filip şi Sergiu Hanca, au primit "liber la transfer" de la Ionuţ Negoiţă. Suma pe care acesta o cere este de 500.000 de euro!

Totul a fost stabilit în urma unei discuţii cu cei doi fotbalişti. Concret, Negoiţă, total nemulţumit de jocul celor doi, i-a chemat la ordine. Discuţia a avut ca temă centrală mărirea de salariu de care aceştia au avut parte în vară, aceştia câştigând acum salarii foarte bune pentru Dinamo, 10.000 de euro pe lună! Asta în condiţiile în care Filip avea 4.000, iar Hanca 5.000. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Steliano Filip, dezamăgit că străinii au primit salarii mari

Justificarea lui Steliano Filip a fost faptul că este dezamăgit de ceea ce s-a petrecut la club în ultima perioadă. Nemuţumirea lui este legată de faptul că pentru acest salariu el a fost nevoit "să-şi rupă picioarele" ani de zile, în timp ce mai mulţi jucători străini au fost aduşi direct pe acest salariu în vară, oamenii arătaţi cu degetul find portughezul Salomao şi uruguayanul Albin, acesta din urmă plecând repede de la echipă sau congolezul Bokila.

Discuţia e veche, acesta fiind chiar şi motivul pentru care lucrurile în vestiarul roş-albilor s-au rupt. Chiar Filip şi Hanca au fost cei care s-au revoltat, totul culminând cu o ceartă la pauza meciului cu Poli Timişoara, ultimul de pe teren propriu din mandatul lui Cosmin Contra. Atunci, cei doi au făcut scandal în vestiar pe această temă, acuzând jucătorii străini că nu joacă nimic şi câştigă o grămadă de bani.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Negoiţă le-a semnat hârtiile de transfer

Patronul Negoiţă le-a spus că a luat act de nemulţumirile lor şi le-a transmis că în iarnă îi lasă să plece. Ba chiar s-a arătat dispus să le semenze şi hârtii prin care le permite să se transfere la orice club care vine cu o ofertă de 500.000 de euro pentru ei. Nu e prima oară când se întâmplă asta, Hanca având şi în această vară procura care să îi permită plecarea. Atunci erau vizate cluburile din Belgia, mizându-se pe faptul că "secundul" de atunci al naţionalei, Rudi Verkempink, pusese umărul la plecarea în Benelux a mai multor jucători din Liga 1, inclusiv dinamovistul Dorin Rotariu.

Tocmai în această idee, a plecării în străinătate a celor doi, Hanca şi Filip au fost "forţaţi" de patron în teren. Cu Filip nici nu e ceva nou, el fiind "raţiunea de marketing" a lui Negoiţă încă din 2014. Acum şi Hanca este titularizat meci de meci de la venirea lui Miriuţă, deşi forma pe care o traversează mijlocaşul i-ar recomanda un "sejur" pe banca de rezerve. Hanca este, de altfel, primul jucător schimbat de Miriuţă la fiecare partidă din mandatul său!

"Steliano e un băiat modest, muncitor şi trebuie să îşi facă jocul, să fie constant dacă vrea să se transfere"

Vasile Miriuţă

2 oferte a avut Steliano Filip în această vară: de la Cagliari şi de la Dinamov Kiev. Ambele au fost însă sub valoarea de piaţă stabilită de Ionuţ Negoiţă

3 selecţii la echipa naţională a României are Sergiu Hanca. Filip are 8

viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45
Uefa Champions League Juventus - Fc Barcelona
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004