Stiri sportive

Destinaţie SURPRIZĂ pentru Chipciu! Ar fi transferul verii

Vara aceasta, Gigi Becali pare că ar fi anunţat deschiderea sezonului de solduri, pentru că echipele care au pus ochii pe jucătorii Stelei sunt din ce în ce mai atente la situaţia ţintelor...
26.05.2014 | 14:10
Destinatie SURPRIZA pentru Chipciu Ar fi transferul verii
ADVERTISEMENT

Vara aceasta, Gigi Becali pare că ar fi anunţat deschiderea sezonului de solduri, pentru că echipele care au pus ochii pe jucătorii Stelei sunt din ce în ce mai atente la situaţia ţintelor propuse. Unul dintre jucătorii care a impresionat în tricoul campioanei în ultimul sezon este Alexandru Chipciu, mijlocaşul lateral pe care Laurenţiu Reghecampf l-a reprofilat într-un vîrf fals, iar interesul echipelor cu ştaif nu a întîrziat să apară.

Fotbalistul care luna aceasta a împlinit 25 de ani a avut un 2013 de coşmar. Accidentat la începutul lunii mai extrem de grav într-un derby cu Dinamo, cînd şi-a fracturat tibia, Chipciu a tras tare pentru a reveni pe teren. A revenit abia pe 18 octombrie, pe finalul unui meci cu Viitorul Constanţa, însă de atunci importanţa sa în angrenajul Stelei a crescut din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT

Ameninţat de Becali

A strîns 29 de meciuri în toate competiţiile, majoritatea ca titular, iar cifrele sunt elocvente: 6 goluri şi 7 pase de gol. Tocmai pentru că evoluţiile sale au impresionat emisarii cluburilor din vestul Europei, Chipciu a început să viseze la un transfer afară, lucru pe care i l-a transmis şi lui Gigi Becali atunci cînd patronul roş-albaştrilor a primit în urmă cu două săptămîni permisia de a ieşi o zi din închisoare. Reacţia şefului nu a fost însă una care să-l mulţumească pe fotbalist şi, după ce l-a făcut praf, l-a ameninţat că îl va bloca la Steaua.

Tocmai din acest motiv Chipciu a ieşit public după finala Cupei României şi a transmis un mesaj menit să-l îmbuneze pe Becali: „Am discutat cu patronul, vreau să-mi prelungesc contractul. Nu sînt saturat de Steaua”.

ADVERTISEMENT

Gardoş l-a “propus” la Roma

Toată strategia fotbalistului cotat 2,8 milioane de euro de transfermarkt.de are un scop clar. Chipciu a aflat că este dorit de mai multe echipe, însă cea mai importantă dintre ele a intrat pe fir recent. AS Roma, căci despre ea vorbim, a fost la ultimele meciuri ale Stelei pentru a-l urmări pe Florin Gardoş, jucător aflat pe lista italienilor de mai bine de 6 luni, dar reprezentanţii echipei lui Bogdan Lobonţ au pus ochii şi pe Chipciu. “Macaronarii” nu s-au grăbit încă să facă o ofertă, mai ales că toate cluburile mari îşi fac strategia de transferuri şi în funcţie de ce se va întîmpla la Campionatul Mondial, dar Chipciu este unul din numele aflate pe lista antrenorului Rudi Garcia. Dovadă în acest sens este dorinţa acestora din ultimele zile de a strînge cît mai multe date despre stelist, despre care s-au interesat atît la jucătorii români din lotul Romei, dar şi la contactele clubului din România.