Fotbal intern

Regretul stelistului oltenizat: “Dacă Becali nu era influenţat…”

STEAUA. Fostul atacant al roş-albaştrilor, Vali Badea, 32 de ani, a decis să intre în lumea afacerilor, după ce şi-a deschis împreună cu Bănel Nicoliţă o sală de fitness ultra-modernă în...
01.03.2015 | 00:04
Regretul stelistului oltenizat Daca Becali nu era influentat

STEAUA. Fostul atacant al roş-albaştrilor, Vali Badea, 32 de ani, a decis să intre în lumea afacerilor, după ce şi-a deschis împreună cu Bănel Nicoliţă o sală de fitness ultra-modernă în Bănie. În paralel cu business-urile sale, omul care a marcat, în 2006, două goluri în meciul retur din preliminariile Ligii Campionilor contra lui Standard Liege, calificîndu-i pe campionii României după 10 ani în grupele celei mai importante competiţii din Europa, se ocupă alături de Sorin Paraschiv şi de impresariat.

Salut, Vali. Gata, i-ai băgat pe olteni în priză pentru meciul cu Steaua?

(rîde) Stiu unde vrei să baţi, dar vezi că sala de fitness pe care o am împreună cu Bănel Nicoliţă în Craiova nu este făcută doar pentru fotbalişti. La noi la sală vin şi omeni simpli care fac exerciţii pentru recuperare în funcţie de problemele medicale pe care le au.

De ce au ales doi stelişti să dechidă o sală de fitness în Craiova şi nu în Bucureşti?

Sincer? Pentru că Bucureştiul e full de astfel de săli, iar la mine în Alexandria oraşul este destul de mic, la fel şi în Brăila la Bănel. În condiţiile astea, am ales Craiova, care este un oraş mare, iar aici să ştii că atît eu, dar şi Bănel Nicoliţă, chiar dacă am jucat la Steaua, sîntem foarte respectaţi. Pînă la urmă, eu am jucat şi pentru FC U Craiova, iar lumea de aici nu a uitat acest lucru.

“Fotbaliştii de la CS U vin deja la mine la sală”

Ce ne poţi spune despre sala ta de fitness?

Este o sală dotată din toate punctele de vedere. Am investit în ea cam 30.000 de euro. Avem tot felul de aparate şi mă bucur că a prins bine la publicul din  Craiova. Printre oamenii simpli vin şi fotbaliştii de la CS U. Chiar m-am întîlnit la sală cu Bawab şi Brandan, iar în cel mai scurt timp o să mă întîlnesc şi cu preparatorul fizic de la CS U Craiova, pentru a pune la punct un parteneriat.

Că a venit vorba de fotbaliştii de la CS U… Ce crezi că se va întîmpla în meciul cu Steaua?

Dacă acest meci s-ar fi jucat pe un stadion de o sută de mii de locuri, îţi garantez că se umplea pînă la refuz. Suporterii olteni sînt dipseraţi după fotbal, iar acum CS U are o echipă puternică, Cred că e cam singura formaţie care poate să îi facă Stelei mari probleme, mai ales că trupa lui Costel Gâlcă nu trece printr-o pasă bună după înfrîngerea cu Rapid. Personal, îmi pare tare rău că nu pot merge la acest joc.

“Brandan şi Bawab sînt foarte montaţi pentru victorie”

Ai spus că te-ai întîlnit cu Brandan şi Bawab la tine la sală zilele trecute. Acum amîndoi au ceva probleme. Tu cum i-ai simţit?

I-am simţit foarte montaţi pentru victorie. E vorba de un meci contra Stelei şi păreau decişi să facă un joc mare, pentru a aduce bucurie în rîndul suporterilor craioveni. Dacă nu vor putea evolua, îmi pare rău pentru ei. Eu cred că fundaşii Stelei trebuie să fie foarte atenţi la Bawab. Este în formă, iar în plus de asta este un atacant extrem de agil în faţa porţii. Thaer se bazează şi pe o tehnică foarte bună, iar Tamaş,Varela sau Papp vor avea mult de furcă.

O să susţii Steaua în acest joc?

Nu e vorba pe cine susţin eu. Nu pune problema aşa! Dar la ora asta simt că CS U Craiova îi poate pune Stelei mari probleme. Nu uita că din Ghencea au plecat Sănmărtean, cel mai bun fotbalist din România, Szukala şi Keşeru, iar Arlauskis, Prepeliţă şi Latovlevici au problemele pe care le au cu conducerea clubului. E greu să formezi peste noapte o altă echipă la fel de bună precum cea din turul campionatului.

“Dacă Hagi nu pleca de la Steaua, jucam fotbal şi în ziua de azi”

Ai doar 32 de ani. Nu crezi că mai puteai să îţi continui cariera de fotbalist?

(0ftează) Să ştii că mă doare şi pe mine, dar pînă la urmă asta e realitatea. Fiecare am avut un tren în viaţă, iar dacă nu ne-am urcat în el cînd a trebuit atunci uite că a doua oară nu a mai venit. Cea mai mare greseală a vieţii mele a fost că am plecat de la Steaua atunci cînd nu trebuia, Nea Gigi şi Mihai Stoica mă apreciau, dar au fost alţi antrenori care i-au influenţat negativ, iar eu am cedat şi am ales să plec la FC Universitatea Craiova. Nu are rost să le dau acum numele acelor antrenori pentru că timpul a trecut. Totuşi, este clar pentru mine că, dacă Hagi rămînea atnrenor la Steaua, acum făceaţi interviu cu mine tot din postura de fotbalist. Gică Hagi a fost antrenorul care m-a apreciat foarte mult cu toate că am avut multe satisfacţii şi cu Cosmin Olăroiu.

Ce spui de problema Stelei cu sigla şi palmaresul?

Este clar pentru toată lumea că suporterii sînt prinşi la mijloc şi ei au cel mai mult de suferit. Trebuie găsită o soluţie cît mai repede care să fie bună pentru ambele părţi. Pănă la urmă şi nea Gigi Becali a cheltuit în anii aceştia foarte mulţi bani. Nu e uşor să susţii o echipă din buzunarul tău, lună de lună, iar la Steaua sînt costuri foarte mari, deoarece nivelul este unul foarte ridicat. În acest conflict consider că dreptatea este împărţită.

“Nu o să mai văd nicodată banii de la Mititelu”

Ai pomenit mai devreme şi de FC Universitatea Craiova. Îţi pare rău că ai jucat la această echipă?

Să ştii că am fost apreciat de suporterii acestei formaţii. Şi acum sînt oprit pe stradă în Craiova de ei şi chiar mă salută şi mă mai întreabă de sănătate. Eu am avut la început o discuţie cu ei şi mi-au spus că dacă eu joc şi îmi voi face bine treaba, atunci pe ei nu îi interesează că am jucat la Steaua.

Cu Adrian Mititelu ţi-ai reglat conturile?

Păi e vreun fotbalist care a trecut în ultimii ani pe la FC U Craiova şi a plecat rezolvat cu banii de către Mititelu? Mai am de luat de la el destule mii de euro, dar le-am pus cruce. M-am împăcat cu ideea că nu o să mai primesc niciodată în viaţa mea acei bani. Însă îmi pare rău că nu am putut să ajut mai mult această echipă. Îmi pare rău de suporterii acestei echipei, deoarece îi ştiu cît de sufletişti sînt faţă de clubul lor favorit.

17 goluri a înscris Vali Badea pentru Steaua

3 goluri a înscris Vali Badea pentru FC U Craiova