News

Stenograme PNL, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Rareș Bogdan, furios: ”E o înfrângere pentru noi”

Liberalii nu au digerat ușor demisia lui Sorin Cîmpeanu, pe care o consideră o înfrângere orchestrată de USR, conform unor stenograme.
30.09.2022 | 17:23
Stenograme PNL dupa demisia lui Sorin Cimpeanu Rares Bogdan furios E o infrangere pentru noi
Sorin Cîmpeanu, demisie regretată în PNL. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Discuțiile dintre mai mulți liberali au fost făcute publice de Digi 24, iar din acestea reiese că cel mai supărat pentru demisia lui Cîmpeanu a fost europarlamentarul Rareș Bogdan.

Stenograme cu discuții din interiorul PNL, după demisia lui Cîmpeanu

Mai mult, au existat voci care au dat vina pe USR pentru demisia ministrului educației, printr-o ”campanie plătită pe online”.

ADVERTISEMENT

Ministrul demisionar a anunțat că le mulțumesște tuturor și că e dispus să ajute în continuare: ”Vă mulțumesc, rămânem și construim împreună. Eu nu mă pricep la demolat cu ranga și barosul, dar sunt alături de oricine știe să mânuiască o mistrie”.

Cel mai vehement a fost Rareș Bogdan, cel care consideră demisia lui Cîmpeanu drept o înfrângere.

ADVERTISEMENT

”Nu e vorba doar de Cîmpeanu sau ministerul Educației. Cineva vrea ca mesajul moralist justițiarist de tip iacobin inchizitorial să domine din nou spațiul public. Este o greșeală plecarea din Guvern și o înfrângere pentru noi. Asta nu face decât să pună țintarul pe liderii noștri”, s-a plâns Rareș Bogdan.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a mulțumit să-i mulțumească lui Cîmpeanu pentru că a sprijinit ”autoritățile publice locale”.

ADVERTISEMENT

Daniela Câmpean, reprezentant al CJ Sibiu, și-a rugat colegii să fie solidari în aceste momente: ”E nevoie de mai multă solidaritate cu cei care își asumă inițiative curajoase”.

Deputatul PNL Pavel Popescu a anunțat, pe de altă parte, că toată vina pentru acest caz e pe umerii USR. ”A fost o campanie furibundă a USR plătită masiv în online pe subiect”, a transmis Popescu.

ADVERTISEMENT

Iulian Dumitrescu, fost senator PNL și Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, au anunțat că le pare rău pentru această demisie și i-au mulțumit lui Cîmpeanu ”pentru tot ce a făcut pentru învățământul românesc”.

După demisia lui Cîmpeanu, interimatul la Ministerul Educației va fi preluat de Sebastian Burduja, cel care ocupă funcția de ministru al cercetării, inovării și digitalizării. Conform sursei citate, locul lui Cîmpeanu va fi luat în cele din urmă de Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria premierului sau Marilen Pirtea, deputat PNL.

Sorin Cîmpeanu a fost contestat în ultima vreme pentru mai multe lucruri, însă ”fatală” i-a fost acuzația de plagiat al unor cursuri universitare.

ADVERTISEMENT