Fotbal intern

Stephane Acka, aproape de o întoarcere la U Craiova. Când semnează

09.02.2019 | 16:40
Stephane Acka aproape de o intoarcere la U Craiova Cand semneaza

U Craiova este aproape de a îl repatria pe fundașul central Stephane Acka, după plecarea lui Alexandru Mitriță la formația americană New York City FC.

Ajuns la 28 de ani, Acka a fost dorit și în vară de italianul Devis Mangia, dar fotbalistul ivorian a preferat să rămână în Turcia, la Erzurumspor, formație cu care reușise promovarea în prima ligă. Astfel, oltenii l-au transferat în cele din urmă pe Isaac Donkor. Acka a jucat însă în numai șapte partide pentru formația nou promovată din Turcia, motiv pentru care a ales să se întoarcă în România.

Stephane Acka (stânga) se întoarce la U Craiova

Stephane Acka se întoarce la Craiova. Mitriță, la ultima apariție în Bănie

Astfel, Stephane Acka se află deja la Craiova, unde va merge să vadă derby-ul cu CFR Cluj, anunță Digi Sport. El va semna actele imediat după partida cu CFR Cluj, care se va disputa duminică, 10 februarie, de la ora 21:00. Ivorianul în vârstă de 28 de ani a avut mai multe echipe din Serie B care l-au ofertat, dar a preferat să se întoarcă în Bănie. Acka a jucat între 2014 și 2017 la U Craiova. El a plecat din Bănie după un conflict cu Gigi Mulțescu. El a spus de mai multe ori că nu vrea să joace înaintea unor meciuri cu Dinamo sau FC Voluntari, dând peste cap planurile antrenorului român.

Dacă Stephane Acka este dat ca sigur că se întoarce după meciul cu CFR Cluj, partida contra trupei din Gruia reprezintă momentul de despărțire dintre Alex Mitriță și fanii craioveni. Fostul căpitan al Craiovei a semnat cu echipa din MLS New York City FC, pentru o sumă de peste 8 milioane de euro. El a și debutat cu gol în ultimul amical disputat de formația americană la Abu Dhabi. De altfel, Mitriță s-a întors în această după amiază în România, pentru a fi prezent la meciul U Craiova – CFR Cluj, la care va da și lovitura de start. Mitriță a fost așteptat de jurnaliști pe Otopeni, dar nu a dat niciun fel de declarații pentru presă.

Alex Mitriță, prezent pe Aeroportul Otopeni la întoarcerea în România
  • 79 de meciuri a jucat Acka la CS U Craiova
  • 1 gol a marcat fundașul ivorian
  • 800.000 de euro e cota lui Acka