Fotbal international

El are cel mai TARE contract din istoria NBA: 200.000.000 de dolari!

Stephen Curry va primi 175 de milioane de euro în cinci ani. De două ori a fost ales cel mai bun jucător al sezonului de NBA, iar acum a semnat prelungirea contractului cu Golden State Warriors...
02.07.2017 | 00:01
El are cel mai TARE contract din istoria NBA 200000000 de dolari

Stephen Curry va primi 175 de milioane de euro în cinci ani. De două ori a fost ales cel mai bun jucător al sezonului de NBA, iar acum a semnat prelungirea contractului cu Golden State Warriors pentru 201 milioane de dolari (aproximativ 175 de milioane de euro) în cinci ani de contract, cel mai bun din istoria NBA, după cum a confirmat şi agentul Jeff Austin.

Curry, 29 ani, este prima vedetă  din NBA care semnează un contract superior sumei de 200 de milioane de dolari, în chiar prima zi a perioadei de transferuri. Potrivit impresarului Austin, care a vorbit la postul de televiziune ESPN, megacontratul lui Curry se înscrie în normele noi care vizează super vedetele din baschetul profesionist nord american.

Curry, care timp de opt ani de  NBA a jucat doar pentru Warriors, a câştigat al doilea campionat în trei ani, iar la începutul lunii iunie, Golden State i-a învins pe cei care în acel moment erau campioni en titre, Cleveland Cavaliers ai lui LeBron James, cu 4-1.

Jucătorul lui Warriors şi-a terminat contractul pe patru ani imediat după finală, dar acum a semnat pentru 44 milioane de dolari pe sezon, chiar dacă are serioae probleme cu genunchii.

De patru ori în All Star, Curry a terminat ultimul sezon cu o medie de 25,3 puncte pe meci şi pentru al cincilea sezon la rând a fost lider la aruncări de trei puncte.