Fotbal international

VIDEO. Stephens, primul titlu de Grand Slam. Urcare fabuloasă!

Stephens a reuşit o urcare fabuloasă în clasamentul WTA după ce a reuşit să câştige US Open, acesta fiind primul său titlu de Grand Slam din carieră. Dacă în urmă cu o lună Sloane...
10.09.2017 | 10:10
VIDEO Stephens primul titlu de Grand Slam Urcare fabuloasa

Stephens a reuşit o urcare fabuloasă în clasamentul WTA după ce a reuşit să câştige US Open, acesta fiind primul său titlu de Grand Slam din carieră. Dacă în urmă cu o lună Sloane Stephens se afla pe locul 934, înainte de începerea ultimului turneu de Grand Slam al anului ea reuşise deja să ajungă în Top 100. Cu succesul de la Flushing Meadows, Sloane Stephens a reuşit să urce pe poziţia 17.

După ce a fost învinsă în primul tur de Alison Riske la Wimbledon şi de Simona Halep la Washington, americanca, fostă număr 11 WTA în 2013, a făcut două semifinale la următoarele turnee fiind oprită de Caroline Wozniacki la Toronto şi iar de Halep la Cincinnati. În vârstă de 24 de ani, Stephens a început US Open de pe poziţia 83. În finala de la New York, ea nu i-a lăsat nicio şansă compatrioatei sale Madison Keys, favorită 15, de care a trecut cu scorul de 6-3, 6-0, după puţin mai mult de o oră. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Stephens a trecut printr-un calvar în ultimul an şi jumătate

Povestea lui Sloane Stephens nu a fost întotdeauna cu final fericit. În 2016, americanca a început sezonul excelent cu trei titluri şi era considerată una dintre favorite la Roland Garros. Apoi, la primul turneu pe zgură, la Madrid, a aflat că bunica ei de 86 de ani a suferit un accident cerebral şi se află pe patul de moarte. Ea a zburat imediat la casa acesteia din California pentru a-şi lua la revedere.

După decesul bunicii, Sloane Stephens a revenit în Europa pentru a juca la turneul de la Strasbourg şi apoi la Roland Garros. Rezulatate americancei au fost slabe, deoarece ea se pregătise foarte puţin în ultima perioadă. După Jocurile Olimpice, Stephens a suferit o fractură de stres la glezna stângă care a ţinut-o în afara terenului pentru aproape un an. Acum câteva luni ea nu putea pune încă piciorul în pământ, iar acum a ajuns ”regina” de la US Open.

”Încă nu realizez ce am reuşit. Sper să ajung casă repede, să mă relaxez şi aşa poate voi conştientiza că sunt noua campioană de la US Open. Am făcut doar şase greşeli neforţate? Nu cred că mi s-a mai întâmplat acest lucru până acum. Înainte de meci eram foarte nervoasă, dar am încercat să mă calmez şi mi-am propus să alerg pentru fiecare minge. Când m-am operat la picior nu mi-am imaginat că voi ajunge să câştig US Open”, a declarat Stephens după finala câştigată.