Sport

Stere Halep, prima reacție în cazul de dopaj în care este implicată fiica sa: ”Simona e curată, curată”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, dar tatăl său, Stere Halep, este încrezător că dubla campioană de Grand Slam va ieși cu capul sus din acest scandal de dopaj.
22.10.2022 | 18:09
Stere Halep prima reactie in cazul de dopaj in care este implicata fiica sa Simona e curata curata
Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, dar tatăl său, Stere Halep, este încrezător că dubla campioană de Grand Slam va ieși cu capul sus din acest scandal de dopaj. Sursă foto: Marian Burlacu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial traversează o perioadă foarte tensionată în carieră. După ce a divorțat de Toni Iuruc și s-a operat la nas, campioana de la Roland Garros și Wimbledon a fost testată pozitiv cu un medicament folosit împotriva anemiei.

Stere Halep a vorbit despre scandalul de dopaj al Simonei

Stere Halep este alături de fiica sa în această perioadă extrem de dificilă și consideră că aceasta este absolut nevinovată în cazul de dopaj care a izbucnit și îi cere să dovedească faptul că nu este nimic necurat la mijloc.

ADVERTISEMENT

”Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare şi Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta.

Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la aşa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce se teme”, a declarat Stere Halep, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Emil Boc, alături de dubla campioană de Grand Slam

Simona Halep îl are aproape în aceste momente grele și pe primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, un înfocat fan al tenisului, care crede în nevinovăția sportivei.

”Dragă Simona, cred în nevinovăţia ta şi în buna ta credinţă! Simona Halep este un sportiv model. Cred în valorile în care ai fost crescută şi pe care le împărtăşeşti! Sunt alături de tine în drumul sigur spre Adevăr şi Dreptate!”, a scris Boc, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Lumea tenisului, mesaje de susținere pentru Halep

De partea Simonei se află și Toni Iuruc, cel de care s-a despărțit de scurt timp. Fostul soț a vorbit pentru FANATIK despre cazul de dopaj al jucătoarei și susţine că aceasta nu ar face aşa ceva niciodată, fiind foarte atentă mereu la alimentaţie.

Printre cei care i-au luat apărarea Simonei se numără, oarecum surprinzător, și Sorana Cîrstea. Surprinzător deoarece este binecunoscută relația mai puțin cordială, ca să nu spunem glacială, dintre cele două jucătoare. Lucru recunoscut chiar de Sorana într-o postare pe rețelele de socializare, în care-și arată susținerea față de Simona.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, o susține până în pânzele albe pe fostul lider mondial și e convins că vor reuși să treacă peste această lovitură. Românca i-a mulțumit francezului pentru susținerea necondiționată în urma suspendării pentru dopaj.

ADVERTISEMENT