Sporturi

Stere Halep, prima reacție pentru FANATIK: „Ne luăm pălincă de la Cluj acum. Trebuie să sărbătorim”

11.02.2019 | 00:20
Stere Halep prima reactie pentru FANATIK Ne luam palinca de la Cluj acum Trebuie sa sarbatorim

România a produs cea mai mare surpriză din primul tur al Grupei Mondiale 1 de la Fed Cup, eliminând deținătoarea trofeului Cehia. Victoria decisivă a fost adusă de echipa noastră de dublu, formată din Irina Begu și Monica Niculescu.

Fetele noastre au obținut victoria după un set decisiv, revenind de la 0-1. La finalul meciului, Stere Halep s-a bucurat la fel cum ar fi făcut-o pentru un succes al fiicei sale, Simona.

Stere Halep, prima reacție pentru FANATIK

Tatăl Simonei a oferit și o declarație amuzantă în exclusivitate pentru FANATIK.

„Am scris istorie pentru România. Ne luăm pălincă de la Cluj acum, neapărat trebuie să sărbătorim” – a spus Stere Halep pentru FANATIK.

Situația de la simplu a fost echilibrată. În prima zi de concurs, Simona Halep și Karolina Pliskova și-au impus statutul de favorite în partidele cu Mihaela Buzărnescu și Katerina Siniakova. Duminică, Halep a învins-o și pe Pliskova în meciul-vedetă al zilei, dar Buzărnescu a pierdut apoi cu Siniakova.

Jucăm împotriva Franței în semifinale

România va juca în semifinale cu naționala Franței, care a eliminat Belgia cu 3-1 la general. Franțuzoaicele au câștigat doar de două ori Fed Cup, ultima dată în 2003. În comparație, Cehia are în palmares 11 trofee în Fed Cup, șase cucerite în ultimii nouă ani.

România s-a calificat pentru a doua oară în istoria sa în semifinale, prima dată reușind această performanță la ediția din 1973.

Partida România – Franța se va juca în weekend-ul 21-22 aprilie, însă nu e clar momentan unde se va disputa partida. Acest lucru se va stabili prin tragere la sorți. Finala Fed Cup are loc pe 9-10 noiembrie. În cealaltă semifinală vor juca Belarus și învingătoarea duelului Australia – SUA, în care australiencele conduc cu 2-1.