Fotbal international

Ianis Hagi va fi rezervă în derby-ul cu Celtic! Ce jucător preferă Steven Gerrard

01.01.2021 | 23:13
Ianis Hagi va fi rezerva in derbyul cu Celtic Ce jucator prefera Steven Gerrard
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 2 ianuarie, Scoţia se conectează din nou la febra celui mai aşteptat eveniment de fiecare dată. Este Old Firm, eternul derby al oraşului Glasgow, Rangers versus Celtic, întrerupt temporar în campionat vreme de câţiva ani, cât timp Rangers a suferit şocul unui faliment care a trimis-o direct în liga a patra.

Norii s-au risipit de pe cerul protestanţilor de la Rangers, al cărui tricou de-a lungul timpului l-a îmbrăcat şi controversatul star englez Paul Gascoigne şi astăzi chiar a ieşit soarele, pentru că după foarte multă vreme, mai precis nouă ani, alb-albaştrii, cravaşaţi de pe bancă de Steven Gerrard, se îndreaptă în galop spre coroana de campioni.

ADVERTISEMENT

Sigur, până la potou mai sunt destule curse, însă Rangers are un avans uriaş, 16 puncte peste rivală, ce e drept şi cu trei meciuri în plus. Totuşi, toată lumea e de acord că va fi anul lui Rangers, după ce sezonul trecut, oprit de coronavirus, nu s-a mai reluat şi avansul de 13 puncte pentru Celtic i-a convins pe oficialii federali să ii declare pe alb-verzii catolici pentru a 50-a oară campioni.


Gerrard îl ține pe bancă pe Ianis Hagi

UPDATE, 1 ianuarie, ora 23:15 / Presa britanică anunță că managerul echipei Glasgow Rangers, Steven Gerrard, și-a conturat primul 11 pentru mare derby cu Celtic, iar Ianis Hagi va fi lăsat pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

”Ianis Hagi este în formă, a devenit un jucător important după ce a marcat și a oferit assist-uri, însă întoarcerea lui Ryan Kent în formula de start este inevitabilă. În aceste condiții, românul va fi nevoit să accepte postura de a sta pe bancă”, scrie publicația Daily Record.

Managerul lui Rangers va începe Old Firm în următoarea formulă de echipă: McGregor – Tavernier, Goldson, Helander, Barisic – Davis, Kamara – Kent, Aribo, Roofe – Morelos.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 31 decembrie 2020, ora 11:10

Steven Gerrard a refuzat să precizeze dacă Ianis Hagi va fi titular în derby

Ca de obicei Old Firm monopolizează încă de la începutul săptămânii tot interesul şi toată atenţia. Rangers a mai jucat între timp, chiar în această săptămână, la Saint Mirren şi a învins cu 2-0, însă fanii nu văd în faţa ochilor decât eternul duel. Drept urmare, toţi jucătorii celor două tabere sunt conectaţi la maxim şi îşi doresc să fie pe teren.

După ce Ianis Hagi a revenit în forţă la Rangerscu două goluri şi pasă decisivă la Saint Mirren, părând a fi pus capăt perioadei lungi de exil pe bancă, Steven Gerrard a fost întrebat dacă ia în considerare titularizarea românului pentru derbyul de sâmbătă. Însă fostul mare internaţional englez a dat un răspuns enigmatic.

ADVERTISEMENT

Nu va face echipa în funcţie de forma jucătorilor

”A contribuit la jocul echipei, dar am de luat mari decizii în acest weekend. Jucătorii vor să fie titulari, muncesc pentru asta și e normal să fie așa. O să selectez o echipă care poate câștiga cu Celtic. Nu neapărat cu cine a marcat sau a fost în formă în ultima vreme. Nu va fi una bazată pe sentimente, ci un 11 care ne poate aduce cele trei puncte”.

O declaraţie care lasă multe semne de întrebare în privinţa alcătuirii primului unsprezece, dar care îi dă mulţi fiori fiului lui Gică Hagi, pentru că Ianis nu s-a numărat până acum printre preferaţii lui Steven Gerrard când a venit vorba despre Old Firm.

Hagi Junior nu are decât o prezenţă în Old Firm

Statistica nu e deloc prietenoasă cu Ianis, dar reflectă un adevăr neplăcut. O singură dată Hagi junior a intrat în vederile lui Gerrard şi în octombrie, când a avut loc ultimul episod, cu happy-end pentru Rangers, învingătoare cu 2-0, s-a aflat pe bancă.

Acum românul pare a avea de partea lui şi presa, care l-a lăudat din nou după prestaţia de la Saint Mirren. ”Un moment de strălucire al lui Ianis a adus deschiderea scorului pentru Rangers. A recuperat și i-a pasat încântător lui Kemar Roofe, care și-a văzut șutul deviat în plasă de un fundaș advers”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: