Sporturi

“Ştiam că n-o să pierd toată viaţa meciurile cu Simona Halep” Războinica Pliskova, înainte de Cehia – România

06.02.2019 | 20:30
Stiam ca no sa pierd toata viata meciurile cu Simona Halep Razboinica Pliskova inainte de Cehia  Romania

Karolina Pliskova a vorbit despre meciurile avute cu Simona Halep. Karolina Pliskova, principala rachetă a echipei de Fed Cup a Cehiei, a vorbit la Ostrava într-o conferinţă de presă despre partidele pe care le-a disputat contra fostului lider mondial, Simona Halep, dar şi despre întâlnirea din Fed Cup cu România. Cehia este campioana en-titre a competiţiei Cupei Federaţiei, însă meciul cu România nu este unul simplu.

Cehoaica în vârstă de 26 de ani şi-a adus aminte de cele şase partide pierdute în faţa româncei. Simona o conduce pe Pliskova cu scorul de 6-2 în întâlnirile directe. Karolina Pliskova s-a impus în premieră în faţa Simonei la Fed Cup, la ediţia din 2016. Totuşi, românca avea probleme medicale serioase la acea vreme. În confruntarea cu pricina, Cehia s-a impus cu scorul de 3-2, iar Pliskova a pus umărul la fiecare victorie a Cehiei.

Karolina Pliskova a vorbit despre duelurile pe care le-a disputat cu Simona Halep

“Nu vrem să pierdem în primul tur pe teren propriu, însă nu suntem favorite. Echipele sunt apropiate. Româncele au o super jucătoare, pe Simona, și o echipă de dublu bună formată din Begu si Niculescu. Abia anul trecut am învins-o prima dată pe Simona în circuitul WTA, la Madrid, dar tot timpul, chiar și când pierdeam, am forțat-o la maxim. Știam că n-o să pierd toată viața în fața ei”, a spus Pliskova, înainte de Cehia – România.

Echipa României de Fed Cup pentru întâlnirea de la sfârşitul săptămânii este formată din fostul lider mondial WTA, Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA). De partea cealaltă, echipa Cehiei va putea miza pe Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA). Partidele vor începe de la ora 14, ora României.

Tags: