Sport

EXCLUSIV / Ştiinţa unui FALIMENT! Mititelu, ZDROBIT de motivarea sentinţei Tribunalului Braşov

"FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA s-a reorganizat!” E anunţul pompos făcut de Adrian Mititelu în urmă cu cîteva zile pe site-ul ziarului său. Nu aceeaşi părere o are şi instanţa...
02.06.2014 | 13:49

“FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA s-a reorganizat!” E anunţul pompos făcut de Adrian Mititelu în urmă cu cîteva zile pe site-ul ziarului său. Nu aceeaşi părere o are şi instanţa Tribunalului Braşov, care, în urmă cu cîteva zile, a făcut publică motivarea sentinţei prin care FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA.. nu s-a reorganizat, ci a intrat în faliment!

FANATIK vă prezintă, în exclusivitate, motivarea judecătorului dosarului de insolvenţă al Ştiinţei, care, pe parcursul a 60 (!!!) de pagini, îl înfierează pe Mititelu şi îi demontează toate susţineri sale cu privire la reorganizare şi posibilitatea de a evita falimentul.

U Craiova SA 2013 – noua societate a lui Mititelu, creditor inventat la FC Universitatea

Adrian Mititelu a încercat să îşi asigure aprobarea planului de reorganizare prin inventarea unui creditor „indispensabil”, în speţă noua societate pe care, de altfel, doreşte să-şi continue activitatea din vară, în campionatul judeţean, U Craiova SA. Judecătorul însă, l-a demascat: S-a menţionat în plan că activitatea nu poate continua fără sprijinul creditorului U Craiova SA, ce va constitui sprijin financiar în valoare de 400.000 de euro, printr-un contract de asociere încheiat în 29.12.2013. Se reţine că acest creditor nu deţine o creanţă anterior deschiderii procedurii (2006) care să-i confere dreptul de a vota planul. Acest creditor ar deţine eventual această creanţă ca o creanţă născută în timpul procedurii dacă ar fi făcut dovada achitării celor 400.000 de euro către debitoare. Această creanţă însă nu a fost dovedită. Mai mult, pretinsul contract de asociere cu U Craiova SA a fost încheiat cu zece zile înainte de depunerea planului, într-o zi de duminică, rezultînd că furnizarea de servicii a avut loc în perioada 30.12.2013 – 10.01.2014 (!?). Ori, lipsa oricărei menţiuni cu privire la plata creanţei reprezintă un indiciu suplimentar că această sumă nu a intrat în patrimoniul FC U Craiova şi că noua societate U Craiova SA nu are calitatea de creditor!” 

ANEXA 1 ANEXA 2

 “Nepoţii şi copiii lui Mititelu au acţionat concertat, încălcînd legea!”

Mergînd pe firul evenimentelor, judecătorul Tribunalului Braşov, a subliniat faptul că U Craiova SA, dar şi celălalt creditor, Valorificare Creanţe SRL, sînt controlate tot de Adrian Mititelu, prin copiii şi nepoţii săi, iar aceştia, în înţelesul legii de capital, nu au dreptul să voteze planul: “Mititelu Adrian Marin este tatăl lui Mititelu Gigi Adrian şi Mititelu Liana Gabriela şi unchiul lui Mititelu Claudiu George. Conform actelor celor doi entităţi, Mititelu Adrian Marin, împreună cu cei doi copii ai săi controlează atît societatea debitoare FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, avînd împreună 63.04% din capitalul social, cît şi U Craiova SA, rezultînd că cele două societăţi se află sub controlul comun, au calitatea de persoane implicate şi se prezumă că acţionează concertat! Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte creditorul  Valorificare Creanţe SRL, condusă de nepotul lui Mititelu Adrian, Mititelu Claudiu George!”

ANEXA 3

Transferul echipei pe noua societate, U Craiova SA 2013 –  „unul fictiv!”

Reorganizarea propusă de Mititelu şi susţinută în continuare în media, prin continuarea activităţii pe noua societate U Craiova SA este înfierată de magistratul Tribunalului Braşov, care, motivat, aduce argumentele legale pentru care un astfel de transfer de activitate are caracter fictiv: “Clubul Fotbal Club Universitatea Craiova este organizat sub forma unei societăţi pe acţiuni şi trebuie să dovedească că divizarea şi transferul de activitate pe care le propune respectă legea 31 şi regulamentele FRF. Ori, transmiterea activităţii fotbalistice nu este posibilă, iar operaţiunea propusă are caracter fictiv!”

ANEXA 4

Mai mult, continuă judecătorul, “FC U Craiova nu face dovada ca operaţiunea de transfer de activitate şi divizare este conformă cu Regulamentele şi Statutul FRF. FC U Craiova trebuia să prezinte instanţei un proiect de divizare avizat de principiu de Federaţia Română de Fotbal prin care activitatea fotbalistică să fie transferată către noua societate U Craiova SA, în condiţiile legii şi regulamentelor FRF.”

ANEXA 5

Datoriile clubului, ascunse prin plan: „Societatea are datorii curente de 10,6 milioane de euro, Mititelu face prin plan referiri la doar 5 milioane de euro!”

Un alt punct fatal al infirmării planului de reorganizare propus de Mititelu a fost cel al creanţelor curente. Astfel, magistratul Tribunalului Braşov, analizînd documentele din dosar, a făcut un calcul sumar şi a conchis faptul că datoriile curente sînt de peste 10 milioane de euro: Planul nu redă situaţia reală a datoriilor curente. Doar cererile de creanţă născute în insolvenţă, depuse în 2011, sînt de 47.766.184,93 RON, adică aproximativ 10.614.708 euro, la un curs imaginat la 4,5 lei – euro! Prin plan însă, se fac referiri la plăţi de doar 23.817.252 RON!”

ANEXA 6

“Activitatea FC U Craiova – neprofitabilă! Datorii acumulate de 35 de ori mai mari ca cele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă!”

Aşa cum FANATIK a preconizat încă din ianuarie 2014, cănd Adrian Mititelu făcuse public planul de reorganizare, judecătorul sindic a stabilit ca nelegală eşalonarea datoriilor curente ale clubului către angajaţi, jucători, antrenori, oferind şi o concluzie căt se poate de dură pentru domnia lui Adrian Mititelu la cîrma FC U Craiova: “Fără acordul creditorilor curenţi, debitoarea eşalonează datoriile prin plan, nerespectînd astfel cerinţele de legalitate şi viabilitate impuse de lege. Mai mult, FC U Craiova nu a achitat datoriile curente, deşi din februarie 2006, cînd s-a deschis procedura de insolvenţă şi pînă la 21 iunie 2011, cînd au încetat efectele suspendării hotărîrii de deschidere a insolvenţei, clubul şi-a desfăşurat activitatea nestingherit! În toată această perioadă, activitatea FC U Craiova nu s-a dovedit profitabilă, societatea acumulînd datorii de circa 35 de ori mai mari decît cea pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă în 2006!”

ANEXA 7

“M-au dezafiliat abuziv! De aia n-am plătit”, a spus Mititelu. Răspunsul fabulos al instanţei

Adrian Mititelu a invocat în plan, ca motiv pentru neplata datoriilor societăţii faptul că FC U Craiova a fost exclusă din competiţii în 2011, pierzînd 39 de jucători. Reacţia instanţei de judecată, în cadrul motivării este la obiect şi îl lasă fără cuvinte pe boss-ul oltenilor: “Această apărare nu poate fi primită. FC U Craiova are datorii neplătite către finanţele publice, fotbalişti, antrenori şi alţi creditori, anterioare măsurii dezafilierii! Doar către Finanţele Dolj, FC U Craiova are datorii acumulate în perioada 2009-2010 de 13.474.396 RON!”

ANEXA 8

 “Inculpatul” Adrian Mititelu nu a prezentat garanţii, iar veniturile clubului au fost “umflate”

FANATIK a dezvăluit încă din ianuarie ca nereale sumele pe care FC U Craiova, prin planul de reorganizare, afirma că le va încasa, respectiv jumătate de milion de euro din participarea în returul Ligii a II-a, bani proveniţi din bilete, drepturi tv etc. Tribunalul Braşov a confirmat FANATIK, prin motivarea deciziei de intrare în faliment: “FC U Craiova nu a arătat cum a estimat că din drepturile ce i se cuvin din calitatea de membru afiliat al FRF va obţine venituri de 500.000 euro pînă la 30.06.2014”. De asemenea, „Mititelu Adrian Marin, inculpat în dosarul penal 3292 pentru evaziune fiscală, cu măsuri asiguratorii asupra averii sale, nu a depus dovezi privind existenţa sumei de 300.000 de euro cu care s-a angajat să crediteze FC U Craiova”, bani ce ar fi urmat sp fie încasaţi de creditorul EuroExpo.

ANEXA 9

Cum s-a apărat Mititelu în faţa avalanşei de datorii care l-au dus la faliment

Între două recuzări ale judecătorului de caz şi o amînare, Adrian Mititelu a găsit timp şi pentru a formula apărări, prin care să solicite confirmarea planului de reorganizare şi salvarea de la faliment. Apărările sale însă au fost „la sentiment” şi mai puţin la obiect cu privire la datoriile invocate de zeci de creditori la Tribunalul Braşov: Prin confirmarea reorganizării, o echipă de mare tradiţie şi-ar continua activitatea, pe cînd intrarea în faliment ar echivala cu darea echipei pe mîna celor care au prejudiciat-o şi îi doresc răul, iar 27 de jucători ar deveni liberi de contract! De asemenea, s-ar pune capăt unei continuităţi de 66 de ani a unui club emblematic care a făcut cinste României şi s-ar crea o stare de dezamăgire şi de suferinţă a sute de mii de oameni!”

ANEXA 10

600 de milioane de lei vechi a fost datoria initiala, pentru care Craiova a intrat în insolvenţă în 2006, către firma care a „îmbrăcat” fotbaliştii în echipament de joc JOMA!

16 ani de procese în instanţă a dus firma EuroExpo cu Mititelu pentru recuperarea datoriei

5 ani a reuşit Mititelu să ţină suspendată decizia de insolvenţă

10.614.708 euro datorii a acumulat Mititelu în perioada martie 2009 – iunie 2011