Sport

Știm clauzele de reziliere ale lui Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Laurențiu Reghecampf. E vorba de „munți de bani”! Exclusiv

Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Laurențiu Reghecampf și-au negociat clauze de sute de mii de euro în cazul în care vor fi dați afară de la CFR Cluj, FCSB sau Craiova. FANATIK a aflat sumele exacte!
21.10.2021 | 21:13
Stim clauzele de reziliere ale lui Dan Petrescu Edi Iordanescu si Laurentiu Reghecampf E vorba de munti de bani Exclusiv
Știm clauzele de reziliere pentru Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Laurențiu Reghecampf. E vorba de „munți de bani” Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova sunt cele trei formații care și-au anunțat obiectivul titlului și în această ediție de campionat. Pentru a obține locul 1 au fost aduși Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Laurențiu Reghecampf.

Pe lângă negocierile pe care fiecare le-a avut cu proprii patroni pentru salarii și bonusuri, cei trei au și clauze de reziliere în cazul în care vor fi dați afară de Neluțu Varga, Gigi Becali sau Mihai Rotaru. FANATIK a aflat sumele exacte, interesant fiind că pe primul loc în acest inedit top este Edi Iordănescu. Însumate, clauzele tuturor celor trei se apropie de 1,5 milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Laurențiu Reghecampf au clauze de reziliere de sute de mii de euro! Toți trei au fost aduși după începerea campionatului

CFR Cluj, FCSB și CS Universitatea, cele 3 formații care luptă pentru titlu și în acest sezon, au început stagiunea cu Marius Șumudică, Dinu Todoran și Marinos Ouzounidis. Toți cei trei s-au despărțit de echipele pe care le conduceau la mijlocul lunii iulie. Din motive diferite.

În locul lor au venit Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Laurențiu Reghecampf. „Bursucul” a preluat CFR de la Șumudică pe 31 august, după victoria campioanei în fața celor de la FCSB, 4-1. Edi Iordănescu l-a înlocuit pe Todoran pe 18 august, iar „Reghe” i-a urmat lui Ouzounidis la Craiova pe 26 iulie. Enumerarea e realizată după locurile echipelor în clasament, nu în ordinea cronologică a preluării acestora.

ADVERTISEMENT

Fiecare și-a negociat contracte de zeci de mii de euro, dar și clauze de reziliere de sute de mii de euro. Din informațiile FANATIK, Dan Petrescu va trebui despăgubit de Neluțu Varga, dacă va fi dat afară, cu 500.000 de euro! Este o sumă foarte mare, echivalentul salariului lui Petrescu la CFR Cluj pe aproape două sezoane!

  • 25.000 de euro este salariul lunar al lui Petrescu la CFR Cluj, cu care a semnat acum aproape două luni un contract valabil până în iunie 2024
  • 250.000 de euro a fost clauza de reziliere a lui Marius Șumudică la CFR Cluj, pe care Varga i-a achitat-o după ce l-a dat afară cu punctaj maxim în Liga 1!
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu nu este deloc liniștit după parcursul CFR-ului din ultimele săptămâni. În Liga 1 campioana a pierdut jumătate din avantajul pe care-l avea față de principala contracandidată, FCSB, acum distanța dintre ele fiind de 6 puncte. Au apărut deja în spațiul public discuții despre o posibilă plecare a lui Petrescu de la CFR Cluj.

  • 60 la sută este procentajul punctelor câștigate de CFR Cluj cu Dan Petrescu în Liga 1: 3 victorii și 2 eșecuri
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu are cea mai mare clauză de reziliere dintre cei trei! Edi a încasat și de la Neluțu Varga, în 2018, 400.000 de euro când a fost demis de la CFR Cluj!

Edi Iordănescu a preluat FCSB pe finalul lunii august, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. De la începutul negocierilor între părți, luni 16 august și până la conferința de prezentare de joi, 19 august, Edi Iordănescu și-a pus pe hârtie clauze importante care țin, în principal, de imixitiunea patronului în munca antrenorului.

Printre clauze se regăsește și cea prin care patronul decide să-l dea afară unilateral pe tehnician. FANATIK a aflat că în acest caz Gigi Becali trebuie să-i achite lui Edi Iordănescu 600.000 de euro! Este cea mai mare clauză dintre cei trei antrenori despre care vorbim.

  • 15.000 de euro este salariul lunar al lui Edi Iordănescu la FCSB, el semnând un contract valabil doar până la finele actualului sezon
  • 43 de zile a stat Edi Iordănescu pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj, în primul mandat în Gruia: între 13 iunie 2018 și 26 iulie 2018

Lucrurile nu sunt deloc liniștite în acest moment la FCSB, și nu discutăm aici de criza Covid pe care o traversează. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate la finalul lunii septembrie tensiunile existente între Becali și Iordănescu, totul fiind confirmat ulterior de declarațiile publice ale patronului. Dacă vor să se despartă în perioada următoare, Becali trebuie să-i achite lui Edi 600.000 de euro!

Nu ar fi prima oară când Edi Iordănescu încasează o clauză de reziliere foarte mare dacă ar fi demis. S-a întâmplat și în urmă cu trei ani, când Neluțu Varga l-a dat afară de la CFR Cluj după doar trei meciuri. Edi câștigase Supercupa contra Craiovei, remizase în Liga 1 cu Botoșaniul și a fost învins de Malmo în preliminariile Champions League. Varga a fost nevoit să-i achite atunci lui Iordănescu o clauză de reziliere de 400.000 de euro!

  • 76,19 la sută este procentajul punctelor câștigate de FCSB cu Edi Iordănescu în Liga 1: 5 victorii, 1 egal și 1 eșec

Laurențiu Reghecampf are o clauză de reziliere de 300.000 de euro dacă e dat afară de Mihai Rotaru și e în obiectiv

Laurențiu Reghecampf, 46 de ani, a revenit în fotbalul românesc pe finalul lunii iulie, după o pauză de peste 4 ani. În acest timp a antrenat doar în țările arabe, la Al Wahda, Al Wasl și Al Ahli. Reghecampf a preluat Craiova de la Ouzounidis, plecarea grecului din Bănie fiind anticipată de FANATIK dinaintea sezonului.

Reghecampf a debutat la Craiova la returul cu albanezii de la Laci, dar remiza albă nu a ajutat la întoarcerea rezultatului din tur. Mai mult, nici primul meci al lui Reghe în campionat, 1-2 cu Botoșani, nu a creat acel boom așteptat la înlocuirea băncii tehnice.

  • 15.000 de euro este salariul lunar al lui Laurențiu Reghecampf la Craiova lui Rotaru, cu care a semnat un contract valabil până în 30 iunie 2023
  • 30.000 de euro este suma aproximativă pe care Reghecampf ar mai încasa-o din bonusuri de fiecare meci dacă termină pe podium. Antrenorul este plătit cu 400 de euro de punct, dar clauza se calculează la finalul campionatului

Încet-încet, „Reghe” a pus Craiova pe picioare și echipa a început să se apropie de locurile fruntașe. În acest moment, după 3 victorii consecutive în Liga 1, CSU este pe loc de play-off, cu 22 de puncte, două până la locul 2 și 8 până la liderul CFR Cluj.

FANATIK a aflat că Laurențiu Reghecampf are o clauză de reziliere de 300.000 de euro dacă este dat afară și este încă în obiectiv. Iar acest obiectiv este titlul, despre care antrenorul a reamintit recent atunci când a fost întrebat despre o eventuală plecare la echipa națională. Deși a apărut în ultima vreme mai mult în presă cu subiectul divorțului său de Anamaria Prodan, antrenorul e setat sută la sută pe ce are de făcut în Bănie pentru a aduce titlul mult așteptat la Craiova, după 32 de ani!

  • 63,33 la sută este procentajul punctelor câștigate de Craiova cu Reghe în Liga 1: 6 victorii, 1 egal și 3 eșecuri

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „oaspeții deschid scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT