Fotbal international

Ştim deja campioana mondială din Qatar după Franţa – Danemarca 2-1?! Coincidenţă stranie pentru echipa lui Deschamps

O coincidenţă stranie poate anunţa campioana mondială din Qatar încă de la finalul meciului Franţa - Danemarca 2-1. Ce spune tradiţia de la turneele finale.
26.11.2022 | 20:50
Stim deja campioana mondiala din Qatar dupa Franta  Danemarca 21 Coincidenta stranie pentru echipa lui Deschamps
Coincidenţa care anunţă un nou succes major al Franţei
ADVERTISEMENT

Franţa a devenit prima echipă calificată în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, după 2-1 cu Danemarca. Campioana mondială en-titre şi-a respectat statutul şi continuă misiunea de a-şi apăra trofeul câştigat în urmă cu patru ani.

Franţa, campioana mondială din Qatar?! Meciurile cu Danemarca şi coincidenţa din faza grupelor

De-a lungul timpului, Franţa a câştigat de două ori Campionatul Mondial, în 1998 şi 2018, iar la Campionatul European a triumfat tot de două ori, în 1984 şi 2000. La toate aceste victorii totale, “cocoşii galici” s-au duelat cu Danemarca în faza grupelor şi nu au pierdut niciodată.

ADVERTISEMENT

La EURO 1984, primul succes major, Franţa a învins Danemarca, scor 1-0, în primul meci din Grupa A. Michel Platini înscria singurul gol al meciului şi ducea selecţionata “cocoşului” până în finală, unde o învingea pe Spania.

Următorul succes a venit la Campionatul Mondial 1998, organizat de Franţa. Din nou, în faza grupelor, francezii s-au duelat cu Danemarca şi au învins-o cu 2-1, după golurile lui Youri Djorkaeff şi Emmanuel Petit, în timp ce la danezii înscria Michael Laudrup. Elevii lui Aimé Jacquet au mers până în finală, unde au bătut Brazilia.

ADVERTISEMENT

Doi ani mai târziu, la EURO 2000, Franţa s-a duelat din nou cu Danemarca, în faza grupelor, iar “cocoşii” au câştigat clar meciul, scor 3-0, graţie golurilor marcate de Laurent Blanc, Thierry Henry şi Sylvain Wiltord. Francezii au mers până la capăt, iar în finală au învins Italia pentru al doilea trofeu continental.

La ultimul succes mondial, la Mondialul din 2018, Franţa nu a mai învins Danemarca, dar şi-a păstrat invincibilitatea în faţa nordicilor. În grupa de acum patru ani, care seamănă aproape perfect cu cea din Qatar, Tunisia luând locul Peru, meciul direct s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Jucătorii lui Didier Deschamps au ajuns din nou până în finală, unde au învins Croaţia, scor 4-2.

ADVERTISEMENT

Franţa, pe urmele Braziliei. Selecao, ultima care şi-a apărat cu succes trofeul mondial

Din 1962 nu s-a mai întâmplat ca o campioană mondială să-şi apere cu succes trofeul. Atunci, Brazilia, care triumfase la ediţia din 1958, a învins Cehoslovacia, scor 3-1, şi cucerea titlul mondial pentru a doua oară, în Chile.

Tot Brazilia a fost şi ultima care a avut şansa să-şi apere trofeul într-o finală din următorul turneu. După succesul de la CM 1994, Selecao a jucat finala ediţiei din 1998, însă a fost învinsă clar de Franţa, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

Italia a fost prima selecţionată care şi-a apărat cu succes trofeul. În 1934, Squadra Azzurra se impunea pe teren propriu, după 2-1 cu Cehoslovacia. Patru ani mai târziu, la CM 1938, italienii au jucat din nou finala şi au învins Ungaria, scor 4-2.

ADVERTISEMENT
Tags: